Atsiliepimai · 2015-12-08

mieles

Rinkitės duoną be mielių ir cukraus

mieles Užsukus į prekybos tinklą galime rasti begales skirtingų gamintojų duonos produktų. Ir dauguma jų yra kepami naudojant mieles ir cukrų. Todėl toks produktas nėra sveikas, nes mielės maitinasi cukrumi ir perdirba jį į spiritą bei anglies dvideginį. Toks nuodingas procesas gali vykti ir žmogaus organizme, todėl sveikatos specialistai rekomenduoja rinktis ekologišką duoną, kurioje nebūtų šių dviejų ingredientų.

Taip pat teigiama, jog daugumoje kepyklų tešlos kildinimo procesas pagreitinamas naudojant ne paprastas mieles, o termofilines. Gaminant termofilines mieles naudojama daug kenksmingų komponentų. Tarp kurių net ir sieros rūgštis. Taigi tokia duona, kurios gamyboje naudojamos termofilines mielės yra žalingos jūsų organizmui. Toks produktas gali paskatinti akmenų susidarymą organizmo šalinimo sistemoje. Taip pat šios mielės (mikroorganizmai) patekusios į mūsų žarnyną sparčiai dauginasi, naikina gerąsias žarnyno bakterijas. Ko pasekoje, iš maisto sunkiau pasisavinami vitaminai ir mikroelementai, ypač kalcis. Tad tokių produktų vartojimas gali neigiamai paveikti viso mūsų organizmo veiklą.
Ir dar šiek tiek apie mieles. Mieles yra vienas iš daugiausiai turintis purinų (nuodinga medžiaga, kuri skatina organizme šlapimo rūgšties gamybą, kurios perteklius su laiku sukelia podagros priepuolius) produktas.