Atsiliepimai · 2014-01-28

Badas

Bado klinika. Kas tai?

BadasBadavimas, trunkantis pvz savaitę laiko ar ilgiau, yra pakankamai rizikingas procesas, kuris reikalauja tam tikros aplinkos, pasiruošimo bei priežiūros. Dėl to norint išspręsti tam tikrą fizinę, o gal ir psichologinę problemą geriausiai būtų tą daryti prižiūrint tos srities specialistams. Arba kitaip tariant – bado klinikoje.
Visgi, Lietuvoje tokio pobūdžio klinikos panašu, kad nėra, nes bent jau internete tokios informacijos rasti nepavyko. Yra tik badavimo mokykla, kuri dalinasi patarimais, kaip teisingai atlikti šį apsivalymo procesą. Tuo tarpu mūsų kaimynai, latviai (Jūrmaloje) ir estai, tokias klinikas turi. Latvijos klinikoje visas žmogaus badavimo procesas stebimas specialia aparatūra ir atliekant visus būtinus tyrimus. Pacientą konsultuoja mokslų daktarai.

Taip pat pakankamai garsi bado klinika yra Altajuje, tačiau ten nėra tokios pažangios stebėjimo įrangos, kokia yra minėtoje Latvijos klinikoje.
Jei vis tik nuspręsite pradėti badavimą savarankiškai, tai jums prieš tai reikėtų bent jau pasiskaityti literatūros apie tai. Herbertas Šeltonas ir Polis Bregas yra vieni žymiausių sveikos gyvensenos specialistų, kurie yra itin išsamiai aprašę badavimo procesą bei jo būdus.