Sveiki produktai · 2013-06-14

Bioaktyvios Noni vaisiaus sultys

Morinda citrifolia (lotyniškas pavadinimas) – medis (krūmas) augantis Prancūzijos Polinecijos salose, Taityje, Indijoje, Barbadose, Malaizijoje, Indonezijoje, Filipinuose ir dar keletoje pasaulio vietų. Taityje šis medis vadinamas – Noni.
Noni vaisius turi unikalių gydomųjų savybių, ir šimtmečius buvo naudojami įvairių ligų gydymui, tame tarpe hipertonijos, diabeto ir vėžinių susirgimų. Taitietiškose Noni vaisiaus sultyse yra 14 skirtingų iridoidų (bioaktyvių medžiagų) bei daugiau nei 140 įvairių vitaminų, mineralų ir amino rūgščių, pozityviai veikiančių žmogaus organizmą. Tyrimai parodė, kad visų pirma Noni vaisiaus sultys padeda sustiprinti imuninę sistemą, stimuliuodamos T-ląstelių (ląstelių-žudikių) gamybą, kurios vaidina didelį vaidmenį kovoje su įvairiomis ligomis, o sulčių sudėtyje esantis alkaloidas kseroninas, reguliuoja ląstelių funkcijas ir atnaujina pažeistas ląsteles.
Didžiausia šių sulčių eksportuotoja yra “Morinda Bioactives” kompanija. “Morinda Bioactives” kompanijos Noni sultys gaminamos iš Noni medžio (krūmo) vaisių, kuris auga Prancūzijos Polinecijos salose, Ramiojo vandenyno pietinėje dalyje, o taip pat Taičio saloje, kur yra vulkaninės kilmės, praturtintas įvairiais mikroelementais, neužterštas dirvožemis.