Pluoštinių kanapių aliejaus nauda mūsų organizmui

Ko gero visi jau pastebėjome, kad visame pasaulyje drastiškai keičiasi požiūris į kanapių produktus. Pagrindinis šių pokyčių rodiklis – sparčiai augantis kanapių sėklų aliejaus populiarumas. Nors daugybė kanapių produktų iki šiol yra nelegalūs, pluoštinių kanapių sėklos bei aliejus jau buvo naudojamas daugybė metų. Ši augalo forma yra legali, kadangi joje nėra tetrahydracanabinolio (THC), kuris ir suteikia psichotropinį efektą. Pluoštinių kanapių sėklų aliejaus naudą mūsų protėviai suprato ir išnaudojo jau šimtus metų. Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl jis yra toks naudingas – tai mūsų organizmui naudingos riebalinės rūgštys. Kanapių sėklų aliejus turi daug omega-3 ir omega-6 riebalų, kurie labai prisideda prie mūsų organizmo sveikatos. Kanapių aliejų galima naudoti kaip maisto papildą arba odos priežiūros priemonę.

Kas yra kanapių aliejus?

Kanapių aliejus yra išgaunamas šaltai spaudžiant pluoštinių kanapių sėklas. Nors jis yra gaminamas iš kanapių, jis neturi jokio svaiginančio, psichotropinio poveikio. Pluoštinės kanapės bei marihuana yra giminingi, tačiau skirtingi augalai. Kadangi pluoštinės kanapės neturi tetrahydracanabinolio, jos yra legalios ir plačiai naudojamos Lietuvoje. Kanapių aliejus – tai nepakartojamas vitaminų, sveikųjų riebalų, augalinių baltymų bei kitų maistinių medžiagų šaltinis. Naudojamas kaip maisto papildas ar kūno priežiūros priemonė, kanapių aliejus yra labai naudingas žmogaus organizmui.

Kaip naudoti kanapių aliejų?

Odos priežiūros priemonė

Pluoštinių kanapių aliejus labai dažnai naudojamas kaip odos drėkiklis, padedantis ne tik kovoti su sausa oda, bet ir apsaugo ją nuo įvairiausių uždegimų bei infekcijų. Kanapių aliejus yra labai dažna kosmetikos produktų sudėtinė dalis, tokių kaip įvairiausi losjonai bei muilai. Medžiagoje esančios riebalinės rūgštys puikiai drėkina odą, malšina įvairiausių uždegimų, dermatito, egzemos skausmus.

Priemonė plaukams

Sveikieji, augaliniai riebalai yra labai svarbūs norintiems turėti gražius, vešlius, tvirtus plaukus. Jei jus kankina sausi, trapūs lyg šienas plaukai, išbandykite kanapių aliejų kaipo priedą naudojant plaukų kondicionierių. Riebiosios rūgštys, kurias gauname iš pluoštinių kanapių sėklų, padeda drėkinti plaukus bei skalpą. Būtent dėl šios priežasties, perkant šampūną ar kondicionierių, jo sudėtyje pamatysime plaukams reikalingų riebiųjų rūgščių. Omega-3 riebalai, kurių kanapių aliejuje yra apstu, suteikia nepaklusniems plaukams tvirtumo ir grožio

Chlorofilo nauda

Pluoštinių kanapių aliejus yra puikus chlorofilo šaltinis. Ši medžiaga, kurią randame augaluose, leidžia jiems iš anglies dvideginio, vandens ir saulės šilumos kurti maistą bei deguonį. Nors dar nėra pakankamai tyrimų, kurie paremtų šį teiginį, tačiau manoma, kad chlorofilas, randamas pluoštinių kanapių aliejuje, turi gerą įtaką žmogaus organizmui.

Amino rūgščių šaltinis

Kanapių aliejuje yra devynios svarbios amino rūgštys, kurių mūsų organizmas nesugeba sukurti pats. Jos padeda mūsų kūnui tinkamai funkcionuoti. Šiais laikais daugelio žmonių mityboje trūksta sveikų, augalinių baltymų, todėl kaip ir įvairiausios naudingos daržovės, pluoštinių kanapių aliejus yra puikus maisto papildas, padedantis sukurti sveikesnę mitybą.

Kaip naudoti kanapių aliejų?

Pluoštinių kanapių aliejus yra dažniausiai naudojamas kaip maisto papildas, tačiau tai nėra vienintelė jo funkcija. Du šaukšteliai per dieną suteiks jūsų organizmui reikiamų riebiųjų rūgščių bei antioksidantų. Taip pat aliejus yra naudojamas įvairiose receptuose, suteikiant jiems malonų riešuto skonį. Naudokite jį salotoms, užtepėlėms bei įvairiausioms daržovėms, nes aukštesnėje nei 150 laipsnių temperatūroje sėklos praranda daug naudingų savybių. Taip pat naudokite aliejų plaukų stiprinimui ir veido odos drėkinimui. Pluoštinių kanapių aliejus turi daug sveikųjų riebalų, kurie yra būtini norintiems turėti gražius nagus, plaukus bei odą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *