Atsiliepimai · 2019-08-19

Kaip prižiūrėti veido odą atostogoms praūžus

Vasarai persiritus į antrą pusę, vis dažniau pasireiškia odos problemos: nuo intensyvios saulės, maudynių oda parausta, išsausėja, ima pleiskanoti, išryškėja odos senėjimo požymiai – raukšlelės, pigmentinės dėmės. Atostogų metu odai skiriama mažiau dėmesio – dažnai apsiribojama tik odos nuvalymu, pamirštama gerti daugiau vandens, mityba – ne tokia subalansuota kaip įprastai, tad visa tai greitai atsiliepia neigiamais padariniais: odą nusėja inkštirai, spuogeliai. Tad kaip atgaivinti odą ir sumažinti nemalonius šiltojo metų laiko paliktus padarinius?

Tinkamiausios veido procedūros

Po atostogų sezono reikėtų nepamiršti ir veido odos šveitimo, tačiau patariama vengti šiurkščių, stambių dalelių sudėtyje turinčių veido šveitiklių. Šveisti odą reikėtų lengvais judesiais, itin švelniai.

Vienos universaliausių procedūrų baigiantis vasarai – drėkinamosios procedūros, subalansuotos drėgmę praradusiai odai. Itin vertingos jauninamosios veido procedūros atliekamos klinikoje „Skinology“. Daugiau apie procedūras – https://www.skinology.lt/.

Riebios, mišrios odos savininkėms reikėtų nepamiršti periodiškai atlikti veido odos valymą. Mišria veido oda reikia rūpintis dvejopai: sausesnes vietas drėkinti, o riebios odos plotelius kruopščiai valyti ir naudoti priemones, sutraukiančias poras.

Tinkamų veido priežiūros priemonių pasirinkimas

Puiki veido priežiūros priemonė odai atgaivinti – ledo kubelis iš vaistažolių nuoviro. Itin gerą efektą suteikia priemonės su jūros dumblių lapais: jie odą pamaitina vertingaisiais mineralais, padeda atsikratyti raudonio, lygina smulkias raukšleles. Taip pat saulės, vėjo nugairintai odai naudingi komponentai – antioksidantai, hialurono rūgštis, vitaminai C ir E, pamaitinantys ir atgaivinantys odą itin greitai bei veiksmingai.

Vasarą itin svarbu pasirinkti tinkamas veido priežiūros priemones. Tinkamiausios priemonės – be konservantų, parabenų, SLS, alkoholio ir pan. Geriausia rinktis lengvos tekstūros drėkinamąjį veido kremą su SPF filtru. Vietoj kreminės pudros, kai oda ir taip įdegusi, patariama naudoti BB kremus, atstojančius ir veido kremą, ir lengvą makiažo pagrindą. Itin tiks ir lengvesnės konsistencijos drėkinamoji veido želė.

Kaip paruošti odą vykstant atostogauti svetur?

Jei planuojate atostogauti šalyse, kuriose termometro stulpelis pakyla net iki +40 °C, iki kelionės likus 1–2 sav. odą nušveiskite, o po to kasdien naudokite drėkinamąjį kūno kremą, pienelį ar losjoną. Tai padės pasipuošti tolygesniu ir ilgiau išliekančiu įdegiu.

Ten, kur saulė – itin karšta, naudokite 30–50 SPF apsauginius kremus. Degintis nereikėtų 11–16 val., kai saulė kaitriausia, o ir pirmomis dienomis nepersistengti – siekiant išvengti nudegimų saulėje bendras deginimosi laikas neturėtų būti ilgesnis nei 30 min.

Ir žinoma, nereikia pamiršti estetini oodos vaizdo bei jį darkančio celiulito. Reguliariai, ne tik prieš atostogas derėtų rūpintis probleminėmis odos vietomis, pavyzdžiui, palepinant LPG masažu. LPG kaina yra pakankamai prieinama, jog lepinimu būtų galima užsiimti ištisus metus.

Rankų ir pėdų odos priežiūra

Jei vasarą dar kažkiek dėmesio skiriame veido odai, tai rankas ir pėdas visiškai užmirštame. Jas retkarčiais galima palepinti drėkinamosiomis vonelėmis, o po jų naudoti drėgmės balansą padedančius atkurti kremus ir kaukes.

Dar daugiau vandens

Atostogaujant reikėtų nepamiršti gerti daugiau nei įprastai vandens. Jei būtinus žmogaus organizmui 2–2,5 l vandens išgerti sudėtinga, dažniau mėgaukitės vandeningais ir nekaloringais vaisiais, pavyzdžiui, arbūzais, melionais.