Atsiliepimai · 2018-04-23

ciuzinys

Čiužinys paaugliui: dalykai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį

Ne kartą esame girdėję apie kokybiško miego naudą mūsų organizmui – tai svarbu ne tik mums, bet ir jaunosioms mūsų atžaloms. Paaugliams, besiruošiantiems egzaminams ar suaugusiųjų gyvenimui, ypatingai svarbus geras poilsis – gerai išsimiegoję, jie bus kur kas žvalesni, lengviau įsisavins naują informaciją ir tikėtina, jog dėl to pasieks kur kas geresnių rezultatų. Tad jeigu norite prisidėti prie tokių jaunuolio gyvenimo pokyčių, pirmiausia turėtumėte išrinkti jam patogų čiužinį. Jų asortimentas – itin gausus, todėl norėdami priimti teisingą sprendimą, turėtumėte atsižvelgti į kelis pagrindinius aspektus.

Miegojimo poza
Kiekvienas iš mūsų puikiai žino, kokia miego poza leidžia mums geriausiai pailsėti, tad renkantis čiužinį, svarbu užtikrinti, jog jis būtų pritaikytas prie paauglio įpročių. Kietesnis čiužinys geriausiai tiks tuomet, jei vaikas miega standartine, dar kitaip vadinama vaisiaus poza, vidutinio čiužiniai rekomenduojami paaugliams, miegantiems ant pilvo ar nugaros, o besiilsintiems ant šono geriausiai tiks minkštesni gaminiai. Visgi, šis aspektas labai individualus, tad turėtumėte išklausyti ir paauglio poziciją – jei jis įpratęs miegoti ant kietesnio čiužinio ir toks variantas jį tenkina, kažin, ar minkštesnis gaminys iš tikrųjų užtikrins saldų jo miegą.
Čiužinio dydis
Čiužiniai dažniausiai yra pasirenkami pagal lovos dydį, tačiau jei paauglys sparčiai auga, vertėtų pagalvoti ir apie lovos atnaujinimą. Iš karto pakeitę lovą ir įsigiję pagal jos matmenis tinkantį čiužinį, galėsite būti tikri, jog daugiau šių gaminių keisti nebereikės ir vaikas jų „nebeišaugs“.
Visgi, jei tinkama lova jau pasirūpinta, turėtumėte įvertinti paauglio miegojimo įpročius (kaip plačiai jis miega, kaip dažnai vartosi) ir išrinkti už jį patį maždaug 20-30 centimetrų ilgesnį čiužinį. Įvairių dydžių čiužiniai ir gausus lovų asortimentas siūlomas Pigu.lt el. parduotuvėje.
Miegą trikdantys veiksniai
Nors gali pasirodyti, kad su kokybišku poilsiu susijusių problemų turime tik mes, iš tikrųjų su įvairiais iššūkiais tenka susidurti ir paaugliams. Tuomet, kai paauglys pradeda sparčiai augti, tenka pagalvoti ne tik apie lovos pakeitimą – neretai vaikus kamuoja augimo skausmai, tad būtina pasirūpinti patogiu jų poilsiu. Dažnai sportuojantiems ar tiesiog nuo augimo skausmus kenčiantiems paaugliams rekomenduojami putų, viskoelastiniai ar lateksiniai čiužiniai, padėsiantys kiek įmanoma sumažinti šiuos nemalonius pojūčius.
Atkreipkite dėmesį ir į tai, ar paauglys nakties metu gausiai prakaituoja – jei taip, tuomet jam geriausiai tiks spyruokliniai ar putų poliuretano gaminiai. Tuo tarpu vaikams, kenčiantiems nuo alergijos, vertėtų išrinkti lateksinį čiužinį. Svarbiausia, jog nesusikoncentruotumėte ties vienu tipu – šiais laikais čiužiniai yra gaminami pasitelkiant naująsias technologijas, tad atidžiau apžiūrėję jų asortimentą, atrasite ne vieną iki šiol nematytą, tačiau paaugliams puikiai tinkantį variantą.
Dažniausiai renkantis čiužinius tiek sau, tiek vaikams atkreipiame dėmesį į jų vertę, tačiau net ir iki šiol brangesniais laikyti variantai dabar parduodami kur kas pigiau, tad šiuo atveju tikrai įmanoma suderinti ir aukštą kokybę, ir prieinamą kainą. Kartu su paaugliu aptarkite jo poreikius ir miegojimo įpročius bei pasitarkite, koks variantas būtų geriausias – ant naujojo čiužinio teks ilsėtis būtent jam, todėl svarbu, kad pirkinys pateisintų Jūsų vaiko lūkesčius.