Atsiliepimai · 2018-03-24

sausa veido oda

Sausa veido oda – patarimai kaip atgaivinti

Lietuvos klimatas nėra labai palankus veido odai. Tad po žiemos sezono dažnas skundžiasi sausa veido oda. To priežasties – saulės trūkumas, drėgmė, kardinalūs temperatūrų kontrastai tarp lauko bei šildomų patalpų, nepilnavertė mityba, žalingi įpročiai.

Dėl minėtų priežasčių susilpnėja odos lipidinis barjeras, veido oda praranda drėgmę, ima perštėti, raukšlėtis ir šerpetoti. Tiesa, odos išsausėjimą gali nulemti ir imuniteto nusilpimas, vitaminų trūkumas. Tokios odos ligos, kaip žvynelinė, atopinis dermatitas, seborėjinis dermatitas taip pat gali sukelti šerpetojimą. Tokiu atveju reikia kreiptis gydytojo dermatologo konsultacijos.
Sausa veido oda ne tik atrodo negražiai, bet ir kelia nemalonius pojūčius. Todėl reikia pradėti nuosekliai drėkinti odą. Tam tinka preparatai kuriuose yra hialurono, šlapalo, aminorūgšties. Drėgmę išlaikyti padeda ir avokadų aliejus, skvalenas, tokoferolis, vitaminas E, taukmedžio sviestas.
Sausą odą taip pat padeda atkurti ir vitaminai E bei A, Beta karotinas, Omega-3 riebiosios rūgštys. Papildomai rekomenduoja vartoti antioksidantus – vitaminą C, polifenolius.
Ką reikėtų įtraukti į mitybos racioną

  • Vitamino E gausu – nesmulkintuose grūduose, sėklose, riešutuose, avokaduose, saulėgrąžose, lapinėse daržovėse bei kokosų ir alyvuogių aliejuose.
  • Vitamino A – morkose, kepenyse, pieno produktuose, kiaušinio tryniuose, kopūstuose, abrikosuose, pomidoruose.
  • Omega-3 rūgščių šaltinis – riebiosios žuvys, jūros dumbliai, sojų pupelės, graikiniai riešutai, ispaninio šalavijo („chia“) sėklos.

Sausą veido odą taip pat atgaivina ir švelnus veido masažas. Tokiu būdu suaktyvinama veido odos kraujotaka ir vyksta spartesnis jos atsistatymas.