Atsiliepimai · 2018-03-22

kaip mesti rukyti

Kaip mesti rūkyti – 6 patarimai

Kad rūkymas yra vienas labiausiai sveikatą žalojančių veiksnių ir gali sukelti daug įvairių ligų, tai žino kiekvienas. Taigi, kur kas geresnis bei sąmoningesnis pasirinkimas – gyvenimas be šio žalingo įpročio. Tačiau, kaip mesti rūkyti? Turime keletą puikių patarimų.

1. Svarbiausia – motyvacija
Ne paslaptis, kad net patys didžiausi iššūkiai yra sėkmingai pasitinkami bei įveikiami, kai žmogus turi pakankamai motyvacijos. Taigi, vienas pagrindinių dalykų, kuris svarbus visiems, ieškantiems atsakymo į klausimą, kaip mesti rūkyti, ir yra motyvacija. Na, o, kad jos nepritrūktų kelyje į permainas, prisiminkite, kad rūkymo atsisakymas yra labai naudingas visam žmogaus organizmui. Žmogui nustojus rūkyti, pagerėja atmintis, labiau įsisavinamos naudingosios maistinės medžiagos, didėja fizinė ištvermė, sumažėja vėžio, širdies bei kraujagyslių, kvėpavimo takų ligų tikimybė, išsilygina odos spalva, atrodoma jauniau, jaučiamasi žvaliau.
2. Kasdien mažinkite surūkomų cigarečių skaičių
Tad, kaip mesti rūkyti? Dar vienas veiksmingas būdas, kuris padės tai padaryti, tai – kasdien surūkomų cigarečių mažinimas. Sveikatos ekspertai pataria, kad surūkomų cigarečių skaičius kasdien turėtų būti sumažinamas bent po pusę cigaretės. Taigi, jei kasdien surūkote po 10 cigarečių, antrąją dieną turėtumėte surūkyti ne daugiau kaip 9,5 cigaretės, trečiąją – 9, ketvirtąją – 8, 5 cigaretės ir t.t.
3. Kuo dažniau lankykitės vietose, kuriose draudžiama rūkyti
Dar vienas patarimas, kaip mesti rūkyti, skamba taip: kuo dažniau lankykitės vietose, kuriose draudžiama rūkyti ir kuo daugiau praleiskite ten laiko (parodose, muziejuose, bibliotekose ir pan.). Tokiu atveju, kad ir kaip norėsite surūkyti vieną ar kitą cigaretę, tiesiog neturėsite galimybės tai padaryti.
4. Į kasdienį maisto racioną įtraukite tam tikrus maisto produktus
Atlikti medicininiai tyrimai parodė, kad egzistuoja ne vienas maisto produktas, kurio reguliarus vartojimas sumažina norą rūkyti. Taigi, jei ieškote metodų, kaip mesti rūkyti, į savo kasdienį racioną turėtumėte įtraukti kuo daugiau šių produktų: citrusinių vaisių, pieno, cinamono, saulėgrąžų, mairūno, juodo šokolado, avižų.
5. Susiraskite bendraminčių
Ne paslaptis ir tai, kad bet kokio tikslo siekti yra lengviau tuomet, kai esate apsupti bendraminčių. Rūkymo atsisakymas – taip pat ne išimtis: susiraskite siekiančių to paties.
6. Atsispirkite pagundai naudoti elektronines cigaretes
Dauguma žmonių, ieškančių atsakymo į klausimą – kaip mesti rūkyti, neatsispiria pagundai pradėti naudoti elektronines cigaretes, manydami, kad jos turi mažesnį neigiamą poveikį sveikatai. Vis dėlto, tiesa viena – jei norite iš tiesų mesti rūkyti, nenaudokite šių cigarečių: jų poveikis organizmui – ne ką mažiau žalingas.