Atsiliepimai · 2016-12-03

vaistu vartojimas

Perku vaistus, nes noriu greičiau pasveikti

Komercializacija – vienas iš daugelio šiuolaikinės visuomenės gyvenimo būdą lemiančių veiksnių. Vis labiau ir labiau žmonės vaikosi ekonominių tendencijų ir ieško sau naudos. Norima daugiau uždirbti, neskiriant daug laiko. Siekiama veikti (daryti, kurti ir pnš.) suderinant ir prisitaikant prie rinkos reikalavimų.

Išgersiu bet ką, kad tik greičiau pasveikčiau
Komercializacija daro didelę įtaką ir žmonių gydymuisi. Susirgusi visuomenė nori greitai pasveikti, dėl to nusiteikia paskirti bet kokią sumą vaistams, kad kuo greičiau „atsistotų ant kojų“ ir kibtų į darbus. Žmonių galvose sukasi tik viena mintis kaip daugiau užsidirbti, kaip išgyventi, kaip neprarasti lėšų besergant. Svarbiausia, žmonės tik blogiau pasijutę griebiasi vaistų, manydami, kad pasveiks greičiau. Todėl dažnai vaistinėje ar prie gydytojo kabineto galima išgirsti: „duokit man tokių vaistų, kad jau rytoj eičiau į darbą“, „paskirkite vaistus, o jau aš sumokėsiu, bet, kad tik kuo greičiau pasveikčiau“.
„Nimesil“ – vaistas „nuo visų ligų“ – stereotipas
Tarp įvairaus amžiaus žmonių grupių vyrauja tendencija, kad tik blogiau pasijutus, ir visai nesvarbu, ar paaugliui, ar suaugusiajam, ar pensinio amžiaus žmogui, reikia išgerti „Nimesil“. Šie milteliai – efektyvus, gydytojo išrašomas vaistas nuo uždegimo slopinimo. Skamba gražiai ir tikrai kokybiškai, tačiau apie itin stiprų šalutinį poveikį per reklamas ar gydytojo kabinete kažkodėl negirdėt. O, kad kai kuriose šalyse „Nimesil“ išimtas iš prekybos būtent dėl šalutinio poveikio irgi negirdėt.
Gydytojai išrašo, todėl ir vartojam „Nimesil“
Užkalbinus praeivius gatvėje ir paklausus ar renkasi „Nimesil“ ir kodėl? Dažnas atsakė, kad pasitiki gydytojais, kurie ir paskiria šį vaistą. Pridūrė, kad išgėrus, po trumpo laiko, jau pasijaučiama geriau. Reikia paminėti, kad šio vaisto šalutinio poveikio organizmui sąrašas išsiskiria savo ilgais punktais, kurių daugelis neskaito. O galbūt užtektų to, kad dingtų noras vartoti šį cheminio pagrindo vaistą ir žmonės suprastų, kad pasitikėdami gydytojais, pirkdami ir vartodami dažnai visiems skirtą vaistą nereiškia, kad pasveiks greičiau. Lygiai taip pat, nereiškia, kad pasveiks efektyviai ir kokybiškai. Juk tokie, kaip šis galbūt gydo nuo vienos ligos, bet organizmą ruošia kitai naujai ligai. Būna, kad vaistai padaro daugiau žalos nei naudos.
„Nimesil“ stipraus šalutinio poveikio santrauka

Poveikis

Požymiai

Kepenų reakcija/kepenų funkcijos rodiklių pakitimas

Apetito stoka, pykinimas, vėmimas, pilvo skausmas, nuovargis, tamsi šlapimo spalva

Virškinamojo trakto sutrikimai/opos perforacija

Kraujavimas iš virškinamojo trakto ar opos

Inkstų/širdies funkcijų sutrikimas

Skausmas juosmens srityje, šlapimo sutrikimai, pakitusi šlapimo spalva

Trombocitų funkcijos trikdymas

Susilpnėja kraujo krešėjimo procesas

Kūno temperatūros pokytis

Paslėptas ligonio karščiavimas – jo nerodymas

Moterų nevaisingumas

Nepastojimas

Nervų sistemos sutrikimai

Svaigulys

Imuninės sistemos sutrikimai

Padidėjęs jautrumas

Psichikos sutrikimai

Baimės jutimas, nervingumas, naktiniai košmarai

Regos sutrikimai

Neryškus matymas

Širdies sutrikimai

Padažnėjęs pulsas

Kvėpavimo sistemos sutrikimai

Dusulys

Odos ir poodinio audinio sutrikimai

Niežulys, bėrimas, padidėjęs prakaitavimas