Sveiki produktai · 2016-11-30

moringa milteliai

Moringa ir Kuli Kuli batonėliai – supermaistas iš Afrikos

Moringa medžio lapai – ko gero, pats maistingiausias žalėsis pasaulyje. Iš moringos sukurti gaminiai įvardijami, kaip supermaistas. Visgi, net ir terminas supermaistas nenusako moringa medžio teikiamų gerųjų savybių naudos. Sveikata besirūpinantys amerikiečiai tiesiog pamišę dėl moringa teikiamos naudos imunitetui, energijos lygiui ir metabolizmui. Taip pat įdomu ir tai jog, senovėje Afrikos kariai moringa lapų ekstraktu stiprindavosi prieš kovą bei jų buvo dedama į Egipto faraonų laidojimo vietą, kad palaikytų jų gyvybę pomirtiniame pasaulyje.
Kuli Kuli Foods kompanijos įkūrėja Lisa Curtis moringos supermaistingąsias savybes atrado savanoriavimo vakarų Afrikoje metu. Moringa produktai padėjo jai atsigauti nuo išsekimo. Tokių puikių rezultatų įkvėpta Lisa Curtis nusprendė sukurti kompaniją, kuriančią maistingus produktus iš moringos. Savo įmonę bei gaminius ji pavadino Kuli Kuli, nes būtent taip vietos kalboje ir yra vadinami šie sveiki užkandžiai.


Moringa sudėtis
Kodėl moringa yra supermaistas? Jos sudėtyje vos kelios kalorijos ir didelis maistingųjų medžiagų kiekis: proteinai (baltymai), kalcis, geležis, vitaminai A ir C.
Naujausi Moringa lapų tyrimai atskleidė, kad juose yra daugiau vitamino A nei morkose. Taip pat daugiau geležies nei špinatuose ir daugiau kalio nei bananuose.
Apie Kuli Kuli batonėlius
Kuli Kuli veganiškuose batonėliuose nerasite gliuteino, pieno, genetiškai modifikuotu produktų ar sojos.
Kuli Kuli batonėliai sujungia kelis supermaisto ingredientus:

  • Juodųjų vyšnių batonėlyje gausu antioksidantų ir geležies šaltinio – datulių.
  • Traškus migdolinis batonėlis yra puikus baltymų bei magnio šaltinis, kuris svarbus kalcio pasisavinimui ir raumenų veiklai.
  • Juodojo šokolado batonėlis susideda iš juodojo šokolado, kuriame esantys flavonoidai stiprina imuninę sistemą ir atpalaiduoja seratoniną (dar vadinamą laimės hormoną).

kuli kuli batoneliai
Ir dar šiek tiek apie moringą ir Kuli Kuli gaminius
Moringa auginama visus metus, o tai leidžia Kuli Kuli Foods kompanijai naudoti tik šviežias žaliavas. Tam, kad moringa būtų lengviau prieinama ir naudojama daugiau vartotojų, Kuli Kuli kompanija sukūrė  naują produktą – moringos miltelius. Šiuos miltelius galite naudoti beveik visur – o receptų galite rasti čia: http://blog.kulikulifoods.com/2014/06/04/cooking-with-kuli-episode-1/
Anot biochemiko Jed Fahey moringos lapų milteliai yra tokie pat naudingi kaip ir švieži lapai. Tiesiog pridėkite juos į jau pamėgtus kokteilius ar gerkite moringos arbatą. Minėtus produktus galite įsigyti Kuli Kuli Foods oficialioje internetinėje parduotuvėje.