Dalis mokslininkų stengiasi paneigti argumentus, kad neva veganiška mityba yra nepakankama ir kad vegano organizmas negauna tam tikrų nepakeičiamų riebalų rūgščių.

Mokslininkų komanda, kuriai vadovauja įžymus Kornelio Universiteto mitybos biochemikas dr. Brenna pateikė tyrimų išvadas, kurios įrodo, kad veganų organizmo genetiniai pokyčiai užtikrina galimybę pagaminti medžiagas, kurių jie negauna iš maisto. Pvz įrodyta, kad tokių genetinių pokyčių dėka įvyksta augalinės kilmės riebalų omega-3 ALA konvertacija į ilgų grandinių, taip vadinamų žuvies taukų, riebalus Omega-3 EPA ir DHA. Šio mokslinio tyrimo rezultatus galite rasti užsienio šaltiniuose.

Veganiškos mitybos piramidė

Įvertink!

5 žvaigždučių vertinimas yra jums iš kairės pusės, o link dešinės pusės - mažėjančia tvarka iki 1.

Dar nėra vertinimų

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *