Atsiliepimai · 2016-04-14

Moksliniai tyrimai atskleidžia tikrąsias širdies, kraujagyslių ir inkstų susirgimų priežastis

Naujausi moksliniai tyrimai, kuriuos atliko Klivlendo klinikos mokslininkai, vis labiau atskleidžia tikrąsias širdies, kraujagyslių bei inkstų susirgimų priežastis. Tai organizmo reakcija į gyvūninės kilmės maistą. Labai pasistumdė į priekį šioje srityje Klivlendo Universitetinių Klinikų mokslininkai.
Trumpai apie išvadas: žmogaus žarnyno mikrofloros metabolizmo eigoje gyvūninės kilmės baltymai cholinas ir l-karnitinas, kurie yra mėsoje, kiaušiniuose ir pieno produktuose, perdirbami į trimetilaminą (TMA), kuris patenka į kraują ir kepenų enzimų poveikio rezultate pasiverčia trimetilamin-N-oksidu (TMAO). Būtent dėl šios medžiagos TMAO kraujagyslėse ir kituose organuose prasideda uždegiminiai procesai, kraujagyslių sienelių endotelijaus erozija ir keičiasi cholesterolio apykaita. Organizmas pradeda lopyti kraujagyslių sienelių erozijos vietas, naudojant cholesterolį ir kalcį. Štai kodėl apkalkėja kraujagyslės ir atsiranda pradžioje kraujagyslių cholesterolio plokštelės, iš kurių vėliau susiformuoja trombai. O tada jau – aterosklerozė, Alcheimerio ir kitos ligos, infarktai, insultai. Liūdna ir dažnai tokia netikėta pabaiga.
Bet ir inkstų fibrozes bei uždegiminiai procesai – lygiai dėl tų pačių priežasčių. Visi tie, kuriems atsirado inkstų negalavimai, turi didelį šansą mirti nuo širdies bei kraujagyslių ligų, apie kurias gal net nežino.
Tai taip pat paaiškina kodėl taip netikėtai miršta tokie nuostabūs ir atrodytu pavydėtinos sveikatos sportininkai, dažnai tiesiog varžybų ir maratonų metu.
Nuo ko viskas prasideda? Cholinas, kuris yra iš sūrio, varškes ir kitų pieno produktų, kiaušinių ir gyvūninių ląstelių membranų bei L-karnitinas iš mėsos.
Liūdnai prajuokino straipsnio pabaiga. Ką gi daro gydytojai? Gal siūlo pakeisti mitybą ir gyvenseną? Šiaip tai – gal, bet straipsnyje pasakyta, kad jie ieško kaip chemikalais priversti žarnyno mikroflorą elgtis kitaip. Nors čia mažiausiai reikia peikti Klivlendo Širdies ir Kraujagyslių Klinikos mokslininkus, būtent čia mirtingumas palyginus su bendra statistika sumažintas dešimtis kartų visų pirma mitybos korekcijos dėka.
Sveikatos specialistas: Steve Stepanoff