Sveiki produktai · 2016-03-02

kokosu aliejus

Dantų balinimas kokosų aliejumi?

kokosu aliejusPastaruoju metu spaudoje pasirodė nemažai straipsnių apie dantų balinimą kokosų aliejumi. Aiškėja, kad toks dantų priežiūros būdas naudojamas pakankamai seniai ir turi teigiamą poveikį ne tik dantims, bet ir dantenoms. Teigiama, kad burnos skalavimas 5-15 minučių kokosų aliejumi padeda nuvalyti akmenis, dėmes nuo dantų emalio. Kaip tai vyksta? Daugelis dėmių yra tirpios tik riebaluose. Taip pat kokosų aliejus iš dantenų ištraukia toksinus, naikina burnoje užsiveisusias bakterijas. Na bent jau taip teigia šios teorijos šalininkai. Tiesa, tenka skaityti nemažai ir skeptikų komentarų šiuo klausimu. Nieko nuostabaus, kad pagrindiniai skeptikai – odontologai, kurie teikia dantų balinimo cheminėmis medžiagomis paslaugas.
Išties įdomi ir aktuali informacija. Pastebėjau, kad pastaruoju metu labai greitai pradėjo formuotis akmenys ant dantų. To priežastis gali būti bakterijos, kurios tapo atsparios dantų pastai. Šiai sveikatos ir tuo pačiu estetinei problemai spręsti jau buvau užsiregistravęs pas odontologus profesionaliai burnos higienai, tačiau jeigu pavyktų tokiu natūraliu būdu nuimti akmenis nuo dantų, tai žinoma, kad tai būtų kur kas priimtiniau. Visų pirma, dėl to, kad profesionalios higienos metu per mūsų burną, seiles patenka pakankamai didelis kiekis cheminių teršalų. Kai tuo tarpu nuryti kokosų aliejų nėra pavojinga. Žinoma, geriau to nepraktikuoti.
Taigi, artimiausiu metu planuoju išbandyti dantų skalavimą kokosų aliejumi ir pasidalinti savo įspūdžiais ir rezultatais. Ypatingai įdomu ar pavyks nutirpdyti susiformavusius akmenis, apnašas ir pabalinti dantų emalį. Žinoma, dar reikės atrasti kur būtų galima įsigyti ekologiško maistui naudojamo kokosų aliejaus, tačiau manau sudėtinga nebus. Tiesa, jeigu žinote kur galima tokio nusipirkti Kauno mieste ir paminėtumėte komentarų skiltyje po šiuo pranešimu, tuomet palengvintumėte mano paieškų procesą. Taip pat kviečiu išsakyti atsiliepimus ir tuos, kurie dantų balinimą kokoso aliejumi jau yra išbandę.

Video apie burnos skalavimą kokosų aliejumi