Atsiliepimai · 2015-04-29

Kaip natūraliai pakelti geležies lygį kraujyje?

kraujasDėl netinkamos bei vienodos, neįvairios mitybos gali labai sumažėti geležies kiekis kraujyje. Kad išspręsti šią problemą dažnu atveju užtenka šiek tiek pakeisti savo maisto racioną. Štai kokie būtų pagrindiniai patarimai siekiantiems natūraliai pakelti geležies lygį kraujyje.

Dilgėlės
Vienareikšmiškai geriausias natūralus pagalbininkas šioje bėdoje yra dilgėlė. Vartokite jų lapus, kaip salotas, gerkite dilgėlių lapų arbata ir geležies trūkumo problemą labai greitai išspręsite. Dilgėlės turi kraują stiprinančių savybių: didina eritrocitų ir hemoglobino kiekį kraujyje. Jomis gydomasi sergant mažakraujyste. Dilgėlės valo kraują.
Viskas, kas raudona (Žaliavalgio komentaras)
Gamtoje viskas, kas raudona, nudažyta geležies junginiais. Taigi, šlamškite į sveikatą: braškes, burokėlius, vyšnias, pomidorus, paprikas, arbūzus, žemuoges, obuolius, spanguoles, avietes, granatus, t.t. Geriausia tada, kai jie natūraliai sunoksta.
Galima pamėginti ir sunkiau įsisavinamus junginius, tokius kaip mėsa, tabletės ar surūdijęs geležies gabalas, bet praktika rodo, kad iš augalinių junginių organizmas pasisavina geležį efektyviau.
Iš savo maisto raciono reikėtų pašalinti špinatus, rūgštynes, rabarbarus ir visą kitą, kame yra oksalo rūgšties. Ji stabdo geležies įsisavinimą, netgi ją šalina.