Atsiliepimai · 2015-04-14

Kaip apgauti stresą?

Cynthia_SassSu didesniu ar mažesniu stresu susiduriame kiekvieną dieną. Skirtumas tik tas, kad vieniems su juo susidoroti sekasi lengviau, kitiems sunkiau. To priežasčių galime ieškoti žmogaus jautrume, gyvenimo aplinkoje ir tt. Kai stresas mūsų galvoje užsibūna ilgesnį laiką tai gali iš esmės paveikti ir mūsų nervinę sistemą, o tuo pačiu ir visą organizmą, todėl reikia imtis priemonių, kad kuo greičiau su juo “atsisveikinti”.

Visgi, lengviau pasakyti nei padaryti. Puikiai suvokiame, kad stresuodami darome žala sau, tačiau kai užvaldo negatyvios mintys, jas iškrapštyti tampa pakankamai sunku. Vaistų griebtis nesinori, nes pradėjus juos vartoti praktiškai būni pasmerktas tą daryti ilgą laiką arba netgi visą likusį gyvenimą.
Žinant, kad psichologinis stresas yra neatsiejamai susijęs su smegenų veikla, todėl pateikiame keletą patarimų, kaip galima bent šiek tiek dirbtinai sumažinti stresą ir apgauti mūsų smegenis.
Kaip žmogus atrodo, kai yra geros, pakilios nuotaikos? Tiesi laikysena, galva iškelta, o veide šypsena. Nuo to ir reikėtų pradėti. Vaikštant tiesiog stenkitės būti išsitiesę, kas smegenims siunčia signalą, jog jūs esate pasitikintis savimi. Taip pat šypsokitės, net jei ir nenorite, dirbtinai. Smegenys supras tai, kaip geresnę jūsų nuotaiką ir pastiprins procesą į gerąją pusę.