Higiena · 2021-12-28

Kaip išsirinkti tinkamą ir kokybišką pagalvę miegui?

Jei miegate ant susidėvėjusios, praradusios formą pagalvės, kurią kasnakt vartotės ir lankstote, ieškodami patogiausios padėties miegui, tai turėtų būti ženklas, kad atėjo metas ieškoti naujos pagalvės. Pagalvės lovai, miegui yra itin svarbios ir vaidina labai rimtą vaidmenį, kuris turi įtakos mūsų poilsiui ir miegui. Kokybiškas ir geras miegas yra kelias į puikią savijautą, sveikatą. Na, o nuo pagalvės priklauso miegojimo poza, patogumas, todėl, drąsiai galima teigti, kad nuo pagalvė yra vienas svarbiausių rodiklių, geram miegui. Pagalvė padeda palaikyti sveiką miego pozą, suteikia tinkamą ir patogų palaikymą kaklui, pečiams, todėl, gali užkirsti kelią nugaros, sprando skausmas, įsitempimams. Tai reiškia, kad pasirinkdami tinkamą ir kokybišką pagalvę išvengsite diskomforto ir bemiegių naktų. Tačiau, pagalvių pasirinkimas yra itin platus, tad pasirinkti naują ir patogią, gali būti ne taip ir lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šiame straipsnyje rasite kelis naudingus patarimus, kurie padės išsirinkti tinkamą ir kokybišką pagalvę miegui.

Daug dėmesio skirkite pagalvės užpildui

Vienas iš svarbiausių aspektų, į kurį labai svarbu atkreipti dėmesį yra pagalvės užpildas. Nėra vieno geriausio, kadangi, visų rūšių užpildai pasižymi savais privalumais ir trūkumais, o taip pat, viskas priklauso ir nuo turimų poreikių. Vienos iš plačiausiai naudojamų – pūkinės pagalvės. Jos yra lengvos ir minkštos, tad, jei mėgstate miegoti minkštai – ši pagalvė gali būti geras pasirinkimas. Dažniausiai, jos gaminamos iš anties arba žąsies pūkų, plunksnų. Tiesa, žąsies plunksnos laikomos minkštesnėmis, todėl, tokios pagalvės yra brangesnės. Tačiau, šios pagalvės gali netikti tiems, kurie turi alergiją plunksnoms ir pūkams. Vis dėlto, galima rasti ir hipoalerginių alternatyvų. Pavyzdžiui, galima pasirinkti pigesnes, sintetinio pūko, poliesterio užpildo pagalves. Tai itin pigios pagalvės, kurios būna vidutinio minkštumo, tačiau, ilgainiui išsiguli ir jas tenka keisti dažniau. Hipoalerginėmis savybėmis pasižymi ir vilnonės pagalvės, kurios yra atsparios ir pelėsiui bei dulkių erkutėms. Vilna puikiai sugeria prakaitą nuo galvos ir kaklo, efektyviai padeda reguliuoti kūno temperatūrą miegant. Tad, jos palaikys šilumą žiemą, o vasara – vėsins. Tiesa, naudinga žinoti, kad vilnonės pagalvės yra gana kietos, o taip pat, pasižymi ir ilgaamžiškumu. Panašios į vilnones yra medvilninį užpildą turinčios pagalvės. Jos taip pat, natūraliai yra hipoalerginės ir atsparios pelėsiams bei dulkių erkutėms. Tiesa, šio tipo pagalvės yra gana plokščios ir kietos, o taip pat, labai tinka žmonėms, kuriuos kamuoja alergijos. Lateksinės – patogios, bet gana kietos pagalvės. Šios pagalvės puikiai išlaiko savo formą, pasižymi atsparumu pelėsiui, dulkių erkutėms. Teigiama, kad šio tipo pagalvės suteikia gana gerą kaklo, galvos palaikymą. Galiausiai, pastaraisiais metais itin populiariomis laikomos poroloninės pagalvės, gaminamos iš viskoelastinio porolono. Šios, dažnai dar vadinamos “memory”, pagalvės puikiai prisitaiko prie kūno formų, todėl, suteikia išskirtinį komfortą. Šio tipo pagalvės puikiai paskirsto kūno svorį po paviršių, todėl, labai tinka tiems, kurie išgyvena nugaros, kaklo skausmus. Tačiau, poroloninės pagalvės nepasižymi gera ventiliacija, tad, miegoti ant tokios pagalvės gali būti gana karšta ir nepatogi.

Dydis

Renkantis naują, kokybišką ir patogią pagalvę, daug dėmesio reikėtų skirti ir pagalvės dydžiui. Daugeliui žmonių, standartinio dydžio pagalvės yra per didelės, o kitiems, atvirkščiai – per mažos. Pagalvės storis turėtų suteikti jums komfortą, nevarginti kaklo, nugaros. Dydis svarbus ir tam, kad galėtumėte įsigyti tinkamus pagalvių užvalkalus. Užvalkalai neturėtų būti nei per dideli, nei per maži. Taip pat, naudinga atsižvelgti ir į pačios pagalvės formą. Nuo formos priklauso nugaros, sprando palaikymas, kurį pagalvė suteiks. Ypač patogiomis laikomos bangelės formos pagalvės, na o standartu išlieka – stačiakampės. Tad, tinkamo dydžio ir formos pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų turimų poreikių bei norų.

Patogi pagalvė, kaip ir patogus čiužinys, turi labai daug įtakos miego kokybei bei poilsiui. Dėka kokybiškos ir patogios pagalvės, bus galima pamiršti diskomfortą, bemieges naktis, o kas rytą nubudus nejausti skausmo ar įsitempimo. Investuokite į kokybišką ir gerą miegą bei poilsį, įsigydami tinkamą ir kokybišką pagalvę!