Atsiliepimai · 2012-05-30

Cukrus – sveikatos priešas

Cukrus, kurį perkame parduotuvėse, yra žalingas žmogaus organizmui. Štai keletas faktų:

Du arbatiniai šaukšteliai cukraus bent dviem valandoms 50% prislopina imuninę sistemą.
Cukrus sutrikdo mineralų balansą, “ištraukia” iš kaulų kalcį, kas per ilgesnį laiką veda į osteoporozę (sumažėjęs kaulų tankis ir dėl to jie lengvai lūžta).
Perteklinis cukraus vartojimas “padaro organizmą rūgštų”. Pakeičia rūgščių ir šarmų pusiausvyrą (ph).
Cukrus skatina blogojo cholesterolio (LDL) gamybą ir sumažina gerąjį cholesterolį (HDL).
Aukštas gliukozės kiekis kraujyje ir fermentacija skatina vežinių ląstelių dauginimąsi. Jei jums diagnozuotas vėžys – nustokite vartoję cukrų.
Cukrus skatina ankstyvą senėjimą ir odos susiraukšlėjimą.
Cukraus vartojimas sukelia artritą, astmą, išsėtinę sklerozę ir kitas autoimunines ligas.
Perteklinis cukraus vartojimas sumažina jautrumą insulinui, kas veda į antro tipo debetą.
Cukrus sukelia širdies ir kraujagyslių ligas, nes jis nusėda ant kraujagyslių sienelių.
Dauguma vaisių turi nemažai cukraus, bet jis nedaro jokios žalos, nes vaisiai turi skaidulų, kurios sulėtina cukraus įsisavinimą ir duoda mums taip reikalingos energijos. Taip pat vaisiai turi enzimų, kurie padeda suvirškinti ir įsisavinti. Tačiau nevertėtų piktnaudžiauti džiovintais vaisiais, nes jie turi daug didesnį cukraus kiekį ir nebeturi enzimų.
Informacijos šaltiniai: sveikatossaltinis.blogas.lt