Sveiki produktai · 2018-06-07

safranas

Šafranas – prieskonis ir natūralus antidepresantas

Šafranas – vienas iš brangiausių prieskonių pasaulyje, nes derlius nuimamas ir apdorojamas pagrinde rankomis. Taip pat šafrano derliaus nuėmimo procese dar yra daug specifinių niuansų, kurie ir sąlygoja aukštą produkto kainą.
Šafrano žiedų purkos sveria tik po 10 miligramų. Tad vienam kilogramui šafrano žaliavos reikia apie 150-200 tūkstančių žiedų. Visame pasaulyje per metus nuimama tik apie 200 tonų šio brangaus prieskonio žiedų. Šafraną augina Graikija, Italija, Ispanija, tačiau net 90 procentų jo užaugina Iranas.

Šafranas jau nuo senų laikų buvo naudojamas sveikatai stiprinti. Buvo tikima, jog jis gydo šimtus ligų (akių ligų, kosulio, dieglių, niežų). Šafrano žiedai turi eterinių aliejų, flavonoidų, karotino, vitamino B1 ir B2.
Šafranas veikia, kaip natūralus antidepresantas
Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai patvirtino ypatingą šafrano naudą žmogaus sveikatai. Mokslininkai teigia, kad šafranas veikia, kaip natūralus antidepresantas. Tai yra gerina nuotaiką, miego kokybę ir bendrą savijautą.
Affron ir Viva
Kuomet mokslininkai išsiaiškino teigiamą šafrano poveikį žmogaus fizinei būklei, pradėjo gaminti preparatus iš šio augalo. Vienas tokių papildų yra “Viva”, kurį gamina Švedijos kompanija “Zinzino”. „Viva“ papildą sudaro šafrano veiklioji medžiaga “affron”. Taip pat šiame produkte yra penki B grupės vitaminai, jodas ir vitaminas C.
“Viva” papildo platesnį aprašymą bei galimybę įsigyti rasite čia: https://www.noriupasveikti.lt/produktas/zinzino-viva-naturalus-maisto-papildas-nervinei-sistemai-stiprinti/