Atsiliepimai · 2018-04-03

veido odos prieziura

Veido odos priežiūra – 3 patarimai

Senstant, keičiantis organizmui, kinta ir odos būklė, gilėja raukšlės. Vis dėlto veido odos priežiūros specialistai teigia, kad teisingai ir atsakingai rūpinantis veido oda, jos senėjimą galima gerokai atitolinti ir be plastinių operacijų.

Pasak „BENU vaistinės“ sveikos odos instituto ekspertės Mildos Darulienės, odos sveikatą ir išvaizdą lemia ne tik paveldimumas, bet ir kontroliuojami faktoriai – gyvenimo būdas, mityba ar kasdieniniai odos priežiūros įpročiai – tinkamas jos valymas, drėkinimas.
1. Veido mankšta
Mūsų veide veikia daugiau kaip 70 raumenų. Juos naudodami išreiškiame ar sulaikome daugybę emocijų. Per dieną žmonės atlieka 2000–3000 kartų veido mimikos veiksmų. Veido mankštos specialistės Viktorijos Baltramiejūnienės teigimu, reguliariai mankštindami veido raumenis galime pasiekti išties gerų rezultatų.

„Savo praktikoje turiu pavyzdžių, kai veido mankštą atliekantys žmonės vizualiai atjaunėja net septyneriais metais“, – patirtimi dalijasi veido mankštos specialistė Viktorija Baltramiejūnienė.

Ji išskiria dvi metodines technikas: veido mankštą, nukreiptą į raumenų karkasą, ir veido savimasažą, skatinantį visų poodinių procesų atnaujinimą, regeneraciją bei bendrą odos būklės, kraujotakos ir limfotakos gerinimą.

„Mankštos metu raumenynui suteikiamas tonusas. Nelieka nei persitempusių, nei tinginčių veido raumenų vietų. Taip pat suaktyvėja kraujotaka ir kraujagyslių veikla, tad oda ir raumenynas maitinami iš vidaus. Suaktyvinamas limfos tekėjimas, vyksta detoksikacijos procesai, pagražėja veido spalva, sumažėja poros“, – masažo naudą akcentuoja V. Baltramiejūnienė.

2. Veido odos priežiūra – kasdieninės taisyklės
Veido oda reikėtų rūpintis kiekvieną dieną, visus metus, o ne tik tuomet, kai pasireiškia probleminiai simptomai. Intensyvesnė veido odos priežiūra rekomenduojama nuo 25 metų.

„Priemonės, skirtos veidui, turi būti pasirinktos pagal savo odos tipą. Ypač svarbu veidą švariai nuvalyti vakare su specialia priemone – miceliniu vandeniu, švelnios sudėties prausikliu ar kosmetiniu pieneliu ir toniku. Dalis moterų vis dar veidą prausia muilu arba kasdien šveičia itin agresyvios sudėties šveitikliais, – to daryti jokiu būdu nepatarčiau“, – komentuoja M. Darulienė.

Veido odą, net jei ji yra riebi ar ją kamuoja aknė, būtina drėkinti kasdien. Bent kartą per savaitę ją palepinti kaukėmis. Taip pat nuolat pasirūpinti apsauga nuo saulės. Nemažiau svarbu, anot vaistininkės, ir leisti odai pailsėti – daugiau būti gryname ore ir įprasti reguliariai daryti makiažo pertraukas: „Odą apkrauna, erzina storas makiažo sluoksnis, tepamas be pertraukų. Idealiu atveju, geriausia turėti bent vieną dieną per savaitę, kai veidui leidžiama pailsėti nuo bet kokio makiažo. Tą verta išmėginti ir ilgesnį laiką per atostogas“.
3. Pilnavertė mityba
Vis dėlto didelę dalį odos išvaizdos lemia organizmo sveikatos būklė. Todėl toms, kurios vasarą nori sutikti gražios ir švytinčios, M. Darulienė rekomenduoja į mitybą įtraukti daugiau vaisių ir daržovių. Taip pat produktų, kuriuose yra gausu vitaminų C ir E, omega 3 riebiųjų rūgščių ir išsiugdyti įprotį išgerti po porą litrų vandens per dieną.