Liaudies medicina · 2018-03-30

venu varikoze

Venų varikozės gydymas liaudiškai

Venų varikozė dar yra vadinama venų nepakankamumu. Sutrikimas kyla todėl, kad venų vožtuvai tampa nesandariais ir kraujas ima tekėti atbuline kryptimi. Taigi, jo susikaupia per daug, tad venos išsiplečia. Kad pacientas yra kamuojamas venų varikozės, rodo šie simptomai: kojų skausmas bei patinimas, odos suplonėjimas, išryškėjęs kojų venų tinklas, tropinės opos, kojų nuovargis ir sunkumas.
Naujausi duomenys rodo, kad venų varikozė kamuoja net apie 300 000 mūsų šalies gyventojų. Negydoma liga progresuoja, todėl vos pastebėjus pirmuosius simptomus, vertėtų nedelsti ir kreiptis į gydytojus. Vis dėlto, veiksmingas gali būti ne tik medicininis, bet ir venų varikozės gydymas liaudiškai.

Venų varikozės gydymas liaudiškai:
• Jei jūsų kojos yra kamuojamos išsiplėtusių venų, naudinga vakarais pasilepinti antpilų vonelėmis. Rekomenduojami net 3: baltųjų ievų – ąžuolų žievės; medetkų bei kaštonų žiedų. Pirmąjį antpilą pasigaminsite lygiomis dalimis sumaišę baltųjų ievų bei ąžuolų žieves, užpylę dvi stiklines vandens bei pavirinę apie 15 minučių. Antrajam antpilui pagaminti reikės 4 šaukštų džiovintų medetkų žiedų, 2 stiklinių vandens (virinti – apie 15 minučių). Trečiasis gaminamas iš 2 šaukštų džiovintų kaštonų žiedų bei 2 stiklinių vandens (virinti – apie 10 minučių). Pasirinktas antpilas supilamas į maždaug 10 l virinto šilto vandens. Kiekvieną vakarą kojas galite lepinti skirtingų antpilų vonelėmis.
• Obuolių actas – dar viena priemonė, kurią galima naudoti kovai su šiuo negalavimu. Naudoti labai paprasta – tereikia pažeistas vietas 2 – 3 per dieną patepti obuolių actu.
• Dilgėlių arbata yra vertinama dėl daugybės puikių savybių ir padeda išspręsti įvairias sveikatos problemas. Venų varikozė – viena iš jų: pasirodo, šio sutrikimo kamuojamiems žmonėms, reikėtų kasdien išgerti po puodelį dilgėlių arbatos.
• Migdolų – medaus gėrimas taip pat padės kovoti su venų varikoze. Tereikia susmulkinti keliolika migdolų, užpilti stikline verdančio vandens, palikti valandai, tuomet įdėti šaukštelį medaus, gerai išmaišyti ir išgerti prieš pusryčius. Beje, tai ne tik puikus vaistas sergant venų varikoze, bet ir galimybė aprūpinti organizmą reikalingomis medžiagomis.
• Sportas reiškia sveikatą, puikią nuotaiką bei savijautą ir gali netgi padėti išspręsti konkrečius negalavimus. Vis dėlto, jei norite pasiekti pačių geriausių rezultatų, turite žinoti, kas tinka labiausiai. Na, o kokią sportinę veiklą vertėtų rinktis venų varikozės kamuojamiems žmonėms? Pasirodo, pirmenybę reiktų teikti bėgiojimui, šiaurietiškam ėjimui, aerobikai, važiavimui dviračiais.
• Per ilgas sėdėjimas arba stovėjimas, sunkus fizinis darbas, karštis gali paskatinti venų varikozės atsiradimą.