Atsiliepimai · 2018-03-30

intymi higiena moterims

Intymi higiena moterims – 7 svarbiausios taisyklės

Intymi higiena moterims – subtilu, jautru ir labai svarbu. Tinkama intymi higiena moterims garantuoja gerą savijautą, komfortą; yra svarbi sąlyga siekiant užtikrinti puikią moters sveikatą, o taip pat padeda išvengti tokių ligų, kaip pienligė ir t.t. Tad, kaip užtikrinti tinkamą intymią higieną? Tai padaryti padės šių taisyklių laikymasis.

1. Įprastas muilas ar dušo želė netinkami naudoti
Didelė dalis dailiosios lyties atstovių daro klaidą manydamos, kad įprastas muilas ar dušo želė gali užtikrinti tinkamą intymią higieną. Iš tiesų, intymiosios higienos priemones vertėtų rinktis ypač atsakingai bei pamiršti įprastus muilus ar dušo želė. Paprastai šių priemonių pH siekia 5,5 ir daugiau, todėl reikėtų rinktis intymios higienos prausiklius, kurių pH 3,5 – 4,5 pH.
2. Pirmenybę verta teikti intymios higienos priemonėms, praturtintoms natūraliais ekstraktais
Renkantis intymiai higienai skirtas priežiūros priemones, pirmenybę vertėtų teikti praturtintoms medetkų, levandų, avokadų, alavijo, arbatmedžio, ramunėlių ekstraktais arba aliejais – jie puoselėja net ir pačią jautriausią odą. Siekiant atkurti sutrikdytą mikrofloros pusiausvyrą, patartina rinktis prausiklius su natūralia pieno rūgštimi.
3. Atsisakykite intymios higienos priemonių, kurių sudėtyje – cheminiai junginiai, sintetiniai priedai, dirbtinės kvapiosios medžiagos
Jei ką tik įvardijome, kad pirmenybė turėtų būti teikiama intymios higienos priemonėms, kurių sudėtyje yra natūralių aliejų bei ekstraktų, tai nesunku išskirti ir priemones, kurių vertėtų iš atsisakyti arba naudoti rečiau. Tai – intymios higienos priemonės, kuriose yra cheminių junginių, sintetinių priedų, dirbtinių kvapiklių – pastarieji komponentai gali suerzinti odą, padidinti alergijų tikimybę.
4. Sintetinius apatinius dėvėkite kaip įmanoma rečiau
Pirmenybę teikite apatiniams, pagamintiems iš natūralus pluošto (bambuko arba medvilnės) – jie leis jūsų odai kvėpuoti, tuo tarpu sintetinius, nepraleidžiančius oro, dėvėkite kaip įmanoma rečiau.
5. Įtakos turi net drabužiai
Moterų lytinė higiena neatsiejama nuo įvairių subtilybių, todėl daugelis dailiosios lyties atstovių net nesusimąsto, kad tam įtakos turėti gali net jų dėvimi drabužiai. Gydytojų teigimu, geriausia, kai yra atsisakoma pernelyg ankštų, aptemptų, judesius varžančių kelnių, džinsų, o vietoje jų pasirenkamos patogios, natūralaus pluošto suknelės.
6. Besilaukiančioms moterims – ypatingas dėmesys
Nėštumo laikotarpiu moters organizmas ypač pažeidžiamas, o kilusios infekcijos gali neigiamai paveikti, ne tik moters, bet kūdikio sveikatą, todėl higienos priemones vertėtų rinktis ypač atsakingai. Pirmenybę vertėtų teikti natūralioms, ekologiškoms.
7. Lytinė higiena mėnesinių laikotarpiu
Šiuo laikotarpiu moterims taip pat reikėtų rinktis kuo įmanoma ekologiškesnes priemones. Pastaraisiais metais sparčiai populiarėja menstruacinės taurelės. Žinoma, tamponai daugeliui moterų yra vis dar pats patogiausias variantas, tačiau deja ne pats sveikiausias.
Tinkama moterų lytinė higiena – svarbus puikios sveikatos bei savijautos veiksnys!