Liaudies medicina · 2018-03-29

prostatos uzdegimas

Prostatos uždegimo gydymas – liaudies medicina rekomenduoja

Prostatitas – priešinės liaukos (prostatos) uždegimas, dažnai painiojamas su kitais sveikatos sutrikimais (šlapimo pūslės uždegimu arba priešinės liaukos adenoma) bei sukeliantis daug nemalonių pojūčių. Tam, kad būtų užtikrintas kokybiškas prostatos uždegimo gydymas, būtina kreiptis į gydytojus. Vis dėlto, liaudies medicina šiuo klausimu taip pat turi daug puikių patarimų.

Liaudies medicina rekomenduoja:
• Daugelis žino, kad tinkama mityba gali padėti išspręsti daug įvairių sveikatos problemų. Ne išimtis yra ir prostatos uždegimas. Kad būtų užtikrinti kuo geresni gydymo rezultatai, svarbu apriboti mėsos, kiaušinių, žuvies, pieno, cukraus vartojimą ir į valgiaraštį įtraukti kuo daugiau gyvų produktų, ypač salierų, petražolių, česnakų, svogūnų, burokėlių, agurkų, linų sėmenų, krapų.
• Būtina vengti keptų, riebių, aštrių, padažais gardintų patiekalų, atsisakyti cigarečių, alkoholio.
• Balandos, garšvos, dilgėlės ar vaistinės agurklės žolės daugeliui yra neįprasta valgiaraščio dalis. Vis dėlto, siekiant išgydyti prostatitą, išvardinti augalai yra ypač naudingi, tad vertėtų jais pagardinti gaminamus patiekalus.
• Prostatos uždegimo gydymas bus efektyvesnis ir tuo atveju, jei gersite čiobrelių, melisos, mėtos arbatos, o taip pat – mėlynių ar bruknių sulčių.
• Pienė, baltažiedė notrelė, pavasarinės raktažolės, medetkos, plautės bei tramažolės yra tie augalai, iš kurių pagaminti antpilai yra veiksminga priemonė kovojant su prostatos uždegimu. Pasirinktas išvardintas vaistažoles (arba jų mišinius), reikia užpilti 200 ml verdančio vandens, šiek tiek palaukti, nukošti ir išgerti (iki valgio likus 20 minučių).
• Vandeninio pipiro, asiūklio, takažolės, viržio, širdažolės nuovirai – dar viena priemonė, padėsianti pasveikti. Vaistažoles reikia užpilti vandeniu ir apie 15 minučių kaitinti ant silpnos ugnies.
• Dar vienas liaudies medicinos rekomenduojamas produktas yra moliūgas. Tinka ir jo sultys, ir sėklos. Beje, jo vartoti reikėtų ne tiek jau ir mažai: rekomenduojama 3 – 4 kartus per dieną išgerti po 200 ml sulčių bei suvalgyti 3 šaukštus sėklų.
• Prostatos uždegimo gydymas gali būti vykdomas pasitelkiant ir lazdyno lapų antpilą. Valgomąjį šaukštą smulkintų lazdyno lapų reikia užpilti stikline verdančio vandens bei palaikyti 3 valandas. Gautą antpilą, padalinti į 3 lygias dalis ir kiekvieną jų išgerti iki valgio likus 30 minučių.
• Bičių produktai nuo seno yra žinomi kaip turintys daug puikių savybių ir ypač veiksminga priemonė kovojant su daugeliu ligų, prostatitas – viena iš jų. Medų bei žiedadulkes (jei nesate alergiški šiems produktams), reikia sumaišyti lygiomis dalimis ir vartoti po arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną.