Atsiliepimai · 2018-03-25

akiu korekcija lazeriu

Akių korekcija lazeriu: ką apie tai verta žinoti

Akys yra ne tik regos organas, per kurį gauname didžiąją dalį informacijos iš aplinkos, bet ir vienas išraiškingiausių veido bruožų. Tik turėdami puikų regėjimą galėsime džiaugtis visaverčiu gyvenimu bei kokybiškai vykdyti įvairias veiklas. Vis dėlto, dėl daugybės priežasčių (vitaminų stokos, netinkamų įpročių, amžiaus ir kt.) regėjimas gali nusilpti. Tačiau yra ir gera žinia – pablogėjus regai, šiandien siūloma nemažai jos atstatymo būdų. Vienas iš jų yra akių korekcija lazeriu.

Lazerinė akių korekcija
Lazerinė akių korekcija yra puikus pasirinkimas norint išspręsti problemas, dėl kurių pablogėja žmogaus regėjimas – trumparegystę, toliaregystę, astigmatizmą. Šios operacijos jau atliekamos daugiau nei 30 metų, užtikrinamas efektyvumas, saugumas bei ilgalaikiai rezultatai. Kaip suprasti, ar jūs esate vienas iš tų žmonių, kuriam gali būti atliekama tokio pobūdžio procedūra? Viskas labai paprasta – tereikia kreiptis į akių gydytoją, atliekantį akių korekcijas lazeriu.
Specialistas atliks būtinus tyrimus, įvertins ragenos, lęšiuko, tinklainės, regos nervo būklę; nustatys vyzdžio diametrą esant įvairiam apšvietimui, ištirs akies refrakciją, supažindins su tyrimų rezultatais ir informuos, ar gali būti atliekama akių korekcija lazeriu. Jei taip, paskirs procedūros datą ir informuos apie pasiruošimą.
Po procedūros bus suteiktos rekomendacijos, kurių laikymasis užtikrins sėkmingą gijimą. Dažniausiai (tai priklauso nuo pacientų būklės), tą pačią dieną galima operuoti abi akis. Tai leidžia sutaupyti nemažai laiko bei išvengti daugybės nepatogumų.
Šios procedūros metu lazerio spindulys pakeičia akies paviršiaus išgaubtumą. Dėl šios priežasties, šviesos spinduliai, perėję akies optinę sistemą, tinklainėje pradeda fokusuotis taisyklingai – taip, kaip ir turėtų būti. Taigi, paciento regėjimas pagerėja.

Daugelis žmonių baiminasi nemalonius pojūčius keliančių procedūrų. Puiki žinia ta, kad akių korekcija lazeriu nėra viena iš jų – jos metu nejaučiamas skausmas, o ir trunka neilgai: neskaičiuojant laiko, skirto pasiruošimui, procedūra trunka apie 15 – 20 minučių. Nereikėtų baimintis ir nemalonių pojūčių po operacijos – paprastai minimalus diskomfortas yra jaučiamas vos 4 – 5 valandas. Akių korekcija lazeriu taip pat neprivers jūsų ilgam atsisakyti įprasto gyvenimo ritmo – priklausomai nuo situacijos, pacientas nedarbingas yra vos keletą dienų.
Akivaizdu, kad lazerinė akių korekcija yra greitas, saugus bei efektyvus būdas atstatyti savo regėjimą ir vėl džiaugtis kokybišku gyvenimu. Na, o baigiant, belieka tik pridurti, kad siekiant išsaugoti gerą regėjimą, svarbios yra ir asmeninės pastangos: sveikas gyvenimas, subalansuota mityba, taisyklingai atliekami pratimai, skirti akių raumenis stiprinti, režimo laikymasis ir t.t.