Liaudies medicina · 2018-03-23

pedu grybelis

Pėdų grybelis – gydymas liaudiškai

Jei reikėtų sudaryti ligų, sukeliančių nemalonius pojūčius sąrašą, neabejotinai pėdų grybelis būtų viena iš jų. Taigi, diagnozavus šią ligą, nelieka nieko kito, kaip tik greičiau imtis priemonių, galinčių pašalinti pėdų grybelio sukeltus padarinius. Tam, kad ir vėl galėtumėte džiaugtis sveika, gražia bei lygia pėdų oda, gali tekti išbandyti ne vieną šios problemos sprendimo būdą. Padėti gali ne tik gydytojo paskirti vaistai – odos grybelis gali būti gydomas ir natūraliomis priemonėmis. Kokios jos?

• Arbatmedžio aliejus yra ypač palankiai vertinamas dėl daugybės pranašumų, o vienas iš jų – antiseptinės savybės. Taigi, jei jus užklupo pėdų ar nagų grybelis, arbatmedžio aliejus yra viena iš priemonių, padėsiančių jį pašalinti. Juo pažeistas vietas reikėtų tepti 2 – 3 kartus per dieną. Beje, jei norite pasiekti pačių geriausių rezultatų, svarbu atminti du dalykus: procedūros turėtų būti kartojamos bent 2 – 3 mėnesius, be to, aliejus turi būti skiedžiamas nedideliu kiekiu vandens.
• Levandų eterinis aliejus – dar viena puiki priemonė kovai su pėdų grybeliu. Levandos garsėja priešuždegiminėmis bei antiseptinėmis savybėmis, todėl pėdų grybelis yra vienas iš tų susirgimų, kurio gydymui ir reikėtų naudoti šių augalų eterinį aliejų. Beje, levandų eterinis aliejus turi ir dar vieną puikų pranašumą – nuostabų aromatą. Belieka tik prisiminti, kad tokio pobūdžio procedūra yra viena iš tų, kuri geriausius rezultatus užtikrins tik tuomet, jei bus kartojama ilgai – bent keletą mėnesių.
• Cinamonas taip pat gali būti labai naudingas, kuomet reikia pašalinti pėdų grybelį. Viskas todėl, jog būtent šis maloniai kvepiantis prieskonis turi priešgrybelinių bei antiseptinių savybių. Naudojimas paprastas: iš 10 cinamono lazdelių (supjaustytų nedideliais gabalėliais) bei 1 litro vandens pagaminkite nuovirą (virti reiktų maždaug 5 minutes). Palaukite maždaug 40 minučių, kol nusistovės ir suvilgykite pėdas, po pusvalandžio nuplaukite šiltu vandeniu. Šią procedūrą geriausia atlikti vakarais, prieš miegą. Jau po mėnesio pastebėsite pirmuosius rezultatus.
• Vonelė, paruošta iš šilto vandens, šaukštelio druskos bei trupučio maistinės sodos, taip pat yra veiksminga priemonė. Mirkyti kojas joje reiktų pusvalandį, geriausia – prieš einant miegoti. Procedūra turėtų būti kartojama dvi savaites.
• Naudingos yra ir jodo vonelės – į šiltą vandenį pakanka įlašinti vos porą lašų šios priemonės. Kojas mirkyti pakaks vos 10 – 15 minučių, o procedūra turėtų būti atliekama keletą savaičių.
Pėdų grybelis – nemalonus, atgrasus, tačiau tikrai įveikiamas Jūsų sveikatos bei grožio priešas. Jį įveikti galite ir pasitelkdami visiškai natūralius liaudies medicinos būdus.