Atsiliepimai · 2018-03-20

menstruacinė taurelė

Menstruacinės taurelės – alternatyva įklotams ir tamponams

Menstruacijos – tai mėnesinių ciklo laikotarpis, kuris yra neišvengiamas ir reguliariai pasikartojantis. Todėl šiomis dienomis kiekvienos moters didžiausias noras išvengti pratekėjimų ir išlaikyti gaivą visą dieną. Palaikyti higieną tomis dienomis siūlomi keli efektyvūs būdai – higieniniai įklotai ir tamponai. Mažiau žinomas, bet sparčiai populiarėjantis higienos būdas – menstruacinės taurelės. Tai nėra naujiena, tačiau Lietuvoje apie šį produktą moterys žino nedaug, o nemažai moterų apie tai nėra girdėjusios.

Menstruacinės taurelės – tai daugkartinio naudojimo higienos produktas, kuris pagamintas iš silikono, be latekso ir dažiklių. Menstruacinė taurelė neturi neigiamos įtakos makšties mikroflorai. Priešingai nei tamponai nesukelia bakterinės vaginozės, uždegimų ar makšties grybelio. Nejaučiamas diskomfortas, nes makštis neišsausėja. Savo funkcionalumu menstruacinės taurelės panašios į tamponus. Įstumta į makštį menstruacinė taurelė priglunda prie makšties sienelių. Tokiu būdu patikimai surenka kraują ir neleidžia jam pratekėti. Tai gi, priešingai nei tamponai, menstruacinė taurelė kraujo nesugeria, o leidžia jam sutekėti į taurelę. Ją reikia reguliariai ištuštinti. Rekomenduojama tai atlikti 2-4 kartus per dieną. Tačiau esant negausiam menstruacijų ciklui su neištuštinta taurele galima išbūti iki 12 valandų.
Menstruacinės taurelės privalumai:

  • Patikima apsauga nuo pratekėjimo ir nepageidaujamo kvapo.
  • Draugiška sveikatai – nesausina gleivinės, nesukelia prakaitavimo, šutimo bei bėrimų. Yra pagaminta iš minkšto ir kokybiško medicininio silikono – nealergizuoja.
  • Nereikia baimintis, kad taurelė iškris ar pratekės skysčiai. Menstruacinė taurelė natūraliai prisitaiko prie moters anatomijos.
  • Patikima apsauga net ir aktyvaus laisvalaikio ir sporto metu. Po vandens pramogų nereikia išsiimti, kadangi priešingai nei tamponas neprisigeria vandens.
  • Nereikia pergyventi, kad kas nors pastebės. Taurelė išoriškai nėra pastebima, o naudojant – nejuntama.
  • Tai labai ekonomiškas pasirinkimas. Tą pačią menstruacinę taurelė galima naudoti 3-5 metus. Tai reiškia, kad tuo laikotarpiu nepatirsite papildomų išlaidų higieniniams įklotams ir tamponams.
  • Kompaktiška. Nedidelio dydžio higienos priemonė, kuri neužims daug vietos kelionės metu.
  • Draugiška aplinkai. Naudodami šį produktą neteršite gamtos. Neišmesite kas mėnesį daugybės higieninių įklotų ir tamponų.

Menstruacinės taurelės trūkumai pastebėti tik du:

  • Kadangi menstruacinė taurelė yra daugkartinio naudojimo – privalu palaikyti sterilumą. Kaskart ją kruopščiai išplauti, o tai atlikti darbe arba kelionės metu nėra labai patogu.
  • Sudėtingesnis taurelės įsidėjimas ir išsiėmimas, tačiau tai tik laiko klausimas. Įpratusioms prie menstruacinės taurelės moterims tai nėra problema.

Menstruacinės taurelės yra dviejų dydžių. Mažesnės “S” dydžio – negimdžiusioms moterims, didesnės “L” dydžio – moterims po gimdymo. Privalu žinoti, kad menstruacinės taurelės negalima naudoti merginoms, kurios neturėjusios lytinių santykių.
Menstruacinė taurelė tinkama naudoti tol, kol nedirgina makšties. Jeigu pastebėjote pakitimus – ant taurelės atsirado pažeidimų, tapo lipšni – taurelę reikėtų pakeisti nauja.
Jeigu esate išbandę menstruacinę taurelę – kviečiame pasidalinti atsiliepimais straipsnio apačioje. O pabaigai pateikiame žaismingą vaizdo klipą, kuriame kelios amerikietės dalinasi savo įspūdžiais išbandant menstruacinę taurelę.