Atsiliepimai · 2018-03-14

ciuziniai

5 priežastys pakeisti savo seną čiužinį

Ko gero, nebėgtumėte maratono ar neliptumėte į kalną be tinkamos aprangos. Tad kodėl miegate ant seno čiužinio? Juk miegodami praleidžiame didžiąją dalį savo gyvenimo ir būtent nuo čiužinio priklauso jūsų produktyvumas dienos metu. Ar vis dar neplanuojate savo senojo čiužinio keisti? Tokiu atveju internetinės parduotuvės pigu.lt siūlo paskaityti šias penkias priežastis, dėl kurių turėtumėte pakeisti savo požiūrį į miegą ir užsisakyti naują čiužinį arba bent jau antčiužinį.

Naujas čiužinys leis jums sumažinti savo stresą
2009-aisiais buvo atliktas nedidelis tyrimas, kurio metu 56 sveiki vyrai ir moterys 28-ias naktis praleido ant įprastų, senųjų čiužinių, o kiti 28 miegojo ant naujų, vidutinio kietumo čiužinių. Jų buvo paprašyta, kad jie įvertintų ir nurodytų savo streso lygį pagal tokius faktorius kaip nerimas, minčių kiekis, nervingumas, susierzinimas, galvos skausmas ir kt. Pasirodo, nauji čiužiniai žymiai sumažina stresą – greičiausiai taip yra dėl geresnės miego kokybės ir sumažėjusio skausmo, kurį kartais sukelia seni ir nekokybiški čiužiniai. Jeigu naujo čiužinio sau leisti negalite, Pigu.lt ekspertai taip pat rekomenduoja kiek paprastesnį, pigesnį ir netgi universalesnį sprendimą – antčiužinį. Antčiužiniai yra uždedami ant įprastų čiužinių, kainuoja daug mažiau, tačiau smarkiai pagerina jūsų miego kokybę, tad tai gali būti neblogas variantas taupantiems ar norintiems ko nors itin universalaus.
Jūs galite būti alergiškas savo čiužiniui
Dulkėms ir įvairiausioms dulkių erkutėms bei kitoms būtybėms jūsų seni čiužiniai yra namai. Mikroskopinės būtybės valgo jūsų mirusias odos ląsteles ir taip dauginasi. Daugelis yra alergiški visoms dulkėms, erkutėms ar kitoms būtybės, todėl techniškai jūs galite būti alergiškas savo čiužiniui.
Šiuolaikiniai čiužiniai yra apsaugoti nuo visų šių bjaurių dalykų, ypač už tai yra giriami „Dormeo“ čiužiniai, kurie yra daug higieniškesni už bet kokius senus ir net daugelį kitų naujų čiužinių.
Galimai jūsų čiužinys yra pilnas chemikalų
Kai kuriuose čiužiniuose buvo naudojami chemikalai, kurių poveikis jūsų organizmui yra neprognozuojamas, kadangi kai kurie jų vėliu pradeda išskirti toksinus. Neaišku kuriuose čiužiniuose šie kenksmingi chemikalai yra, o kuriuose – nėra, tačiau ar tikrai norite rizikuoti? Todėl rekomenduojame įsigyti naują čiužinį arba bent jau antčiužinį ir miegoti ramiai.
Greičiausiai jūsų senasis čiužinys jau yra tiesiog susidėvėjęs
Skylė su išsikišusiu turiniu arba spyruoklė, besiremianti į jūsų nugarą, yra puikūs ženklai, jog čiužinį jums jau reikėtų pakeisti. Juk jeigu čiužinys yra bent kiek nelygus ir jau trukdo jums miegoti taip kokybiškai, kaip miegojote anksčiau, laikas investuoti į savo sveikatą ir užsisakyti naują čiužinį. Dar vienas požymis, jog jūsų čiužinys yra susidėvėjęs – svečiuose miegate geriau. Tokiu atveju delsti paprasčiausiai nebegalima!
Pasikeitė jūsų poreikiai?
Kai jūs pirkote savo čiužinį, dar buvote vienišas? Dabar turite šeimą, šunį ir gal netgi vaikų, tačiau vis dar miegate ant visai nedidelio čiužinio? Tokiu atveju reikėtų galvoti ne tik apie save, bet ir apie kitus. Be to, bėgant laikui gali pasikeisti ir jūsų pačių poreikiai – galbūt atsirado nugaros problemų dėl per minkšto čiužinio, galbūt tiesiog išbandėte kitokio tipo čiužinį ir jis jums patiko labiau? Kai kuriais atvejais gali pakakti ir naujo antčiužinio, tačiau dažniausiai rekomenduojame tiesiog įsigyti naują čiužinį. Jis turėtų būti jūsų naujo gyvenimo dalimi!