Liaudies medicina · 2018-02-26

gripas

Gripo gydymas natūraliais būdais

Gripas – pavojinga, virusinė liga, kuri pasižymi aukšta temperatūra ir galimomis komplikacijomis. Būtent aukšta temperatūra ir gali iššaukti organų pažeidimus. Ypatingai jeigu žmogus turi lėtinių problemų.
Būtent dėl šių priežasčių gripas yra pavojinga liga ir reikia labai atsakingai ją gydyti. Žinoma, dar geriau iš vis nesusirgti. Ir tai realu, bet turime atsakingai rūpintis tavo organizmu visus metus. Kuomet imunitetas stiprus, tuomet ir gripas nebaisus. Kas liečia gripo gydymą, esmė ta pati. Reikia taip sustiprinti imunitetą, kad organizmas pats nugalėtų ligą.

Cheminiai vaistai – papildomas iššūkis organizmui
Žinoma, žmogus nekantrus ir jis nori pasveikti kuo greičiau bei renkasi cheminius vaistus. Aišku ir daktarai juos dažniausiai rekomenduoja ir paskiria. Visgi, cheminiai vaistai yra iššūkis žmogaus organizmui, nes tenka papildomas krūvis juos apdoroti kepenimis, inkstams ir kitiems vidaus organams.
Tuo labiau, kad numušinėti kūno temperatūrą nereikia skubėti, nes tai yra natūrali organizmo reakcija į virusą. O temperatūros numušimas chemija tai yra tiesiog kovos su virusu susilpninimas. Žinoma, jeigu jau temperatūra pasiekia 40 laipsnių, tai jau reiškiasi, kad būtina numušti karštį, kad jis nepažeistų organų.
Gripo gydymas natūraliais būdais
Aukštą temperatūrą galima numušti ir natūraliais būdais. Liaudies medicina jau seniai atradusi, kad tam puikiai tinka liepžiedžių, aviečių arbata. Šių arbatų veikliosios savybės skatina prakaitavimą ir tokiu būdu pats organizmas šalina virusą per odą. Svarbu, kad suvartotume reikiamą kiekį skysčių.
Šiltas vanduo su citrina – efektyviausias vaistas. Šitą derinį rekomenduojame vartoti kiek įmanoma daugiau. Ir ne tik sergant gripu, bet ir kalbant apie peršalimo ir virusinių ligų profilaktiką. Citrina šarmina organizmą, o tai nepatinka nei virusams, nei bakterijomis. Jos sėkmingiausiai veisiasi rūgštinėje aplinkoje. Taip pat citrinoje daug C vitamino, tad tuo pačiu sustiprins ir organizmą.
Valgykite vaisius ir daržoves. Atminkite, jūsų organizmas yra tobulai sukurtas ir jis pajėgus išspręsti visas kylančias sveikatos problemas, tačiau turite jam nemaišyti, o dar geriau šiek tiek ir padėti. Vadinasi ligos atveju nereikia apkrauti virškinimo sistemos sunkiu, riebiu maistu. Ir apskritai sergant tokia virusine liga kaip gripas, reikėtų valgyti mažomis porcijomis ir tokį maistą, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jų šaltinis – vaisiai ir daržovės.
Venkite uždegiminio maisto. Kas yra uždegiminis maistas? Cukrus, miltai, krakmolas, pienas, riebaluose kepti produktai. Būtų idealu, kad bent jau ligos atveju jų nevartotumėte.
Tinkamas poilsis. Norint greičiau pasveikti reikia organizmui duoti tinkamo poilsio. Padėkite telefonus, plančetes, kompiuterius į šoną. Pagerinkite savo biolauką. Minėti prietaisai jį „suvelia“, nes skleidžia bangas. Tokia aplinka neprisideda prie organizmo poilsio. Leiskite organizmui sveikti.