Atsiliepimai · 2017-11-02

prezervatyvai

Patikima kontracepcija: ką rinktis?

Pradėjus lytinį gyvenimą, daugeliui jaunų žmonių iškyla klausimas: kaip apsisaugoti nuo neplanuoto nėštumo? Šiandien kontracepcijos pasirinkimas išties platus, todėl apžvelgsime populiariausias apsisaugojimo priemones bei palyginsim jų pliusus ir minusus.

Prezervatyvai – populiariausia kontracepcijos priemonė pasaulyje
Prezervatyvų patikimumas siekia 98 proc., jiems nereikia ginekologo ar urologo recepto. Be to, prezervatyvai parduodami visuose prekybos centruose, vaistinėse, sekso prekių parduotuvėse ir virtualioje erdvėje, todėl jų įsigyti išties paprasta, o ir kaina nedidelė. Norintiems dar labiau sutaupyti geriausias pasirinkimas – prezervatyvai internetu, čia galima rasti platų asortimentą ir pačių įvairiausių rūšių prezervatyvų – nuo itin plonų, kurie nesumažina malonumo lytinio akto metu, iki stimuliuojančių ar prilėtinančių. Žinoma, labai svarbu paminėti, kad prezervatyvai yra vienintelė kontracepcijos priemonė apsauganti nuo lytiniu keliu plintančių ligų, todėl tai puikus pasirinkimas neturintiems pastovaus lytinio partnerio. Tiesa, gali kilti klausimas ar prezervatyvai turi šalutinį poveikį sveikatai? Ne, prezervatyvai yra visiškai saugi kontracepcijos priemonė, išskyrus tuos atvejus, jei kažkuris iš partnerių yra alergiškas lateksui.
Kontraceptinės tabletės – saugumas, reikalaujantis aukų
Kontraceptinių tablečių patikimumas 99,9 proc., jos ne tik labai efektyviai apsaugo nuo nepageidaujamo nėštumo, bet ir gali išspręsti kai kurias moteriškas problemas: nereguliarias ir skausmingas mėnesines, nedidėjusį plaukuotumą, hormonų disbalansą ir pan. Žinoma, sprendžiant šias bėdas, būtina tinkamai pasirinkti kontraceptines tabletes, o tai padaryti gali tik ginekologas, todėl joms įsigyti būtinas jo receptas. Be to, ši kontracepcijos priemonė yra gana brangi ir priešingai nei prezervatyvai neapsaugo nuo lytiniu keliu plintančių ligų, todėl jas turėtų rinktis tos moterys, kurios turi nuolatinį ir sveiką partnerį. Galiausiai reiktų paminėti, kad kontraceptinės tabletės turi visą puokštę šalutinių paveikių, pradedant nuo lytinio potraukio sumažėjimo ir baigiant venų tromboze arba vėžiu. Tiesa, tai tikrai nereiškia, kad šalutinis poveikis pasireikš, kai kurios moterys beveik iki menopauzės vartoja šią kontracepciją ir jaučiasi puikiai, tačiau reiktų bent kartą per metus apsilankyti pas ginekologą ir pasitikrinti sveikatą.
Makšties spiralė – efektyvu ir jokio galvos skausmo
Spiralė, kaip ir kontraceptinės tabletės, apsaugo iki 99,9 proc. Be to, nereikia sukti galvos ar išgėrėte tabletę laiku ar ne. Visgi, spiralė įstatoma tik ginekologo kabinete moterims, kurios jau yra gimdžiusios. Anksčiau bei turint nepastovų lytinį partnerį šia kontracepcijos priemone nepatartina naudotis.