Atsiliepimai · 2017-06-07

omega 6 omega 3 tyrimas

Omega-6 Omega-3 balanso tyrimas

Jau eilę metų Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) itin garsiai ir dažnai “skambina varpais”, jog nesubalansuota mityba itin neigiamai veikia žmogaus sveikatą. O ypatingai netolygus suvartojamų Omega-6 ir Omega-3 riebalų rūgščių kiekis.
Omega 6 riebalų rūgšties suvartojama kur kas daugiau negu Omega 3. To pasekoje sutrinka šių riebalų rūgščių balansas organizme ir tuo pačiu ląstelės veikla, o ilgainiui besitęsiant šiam procesui – ir žmogaus sveikata. Primename, kad visas mūsų organizmas yra sudarytas iš ląstelių.

Omega riebalų rūgštys yra vadinamos nepakeičiamomis, nes organizmas jų pats nepasigamina, tad turime jas gauti iš suvartojamo maisto.

Genetiškai Omega 6 Omega 3 riebalų rūgščių balansas žmogaus ląstelėje yra užprogramuotas santykiu 1:1. Visgi, dabartiniais laikais (kasdieniniuose produktuose yra didelis kiekis Omega 6 ir mažas Omega 3) tokį santykį pasiekti ir išlaikyti yra praktiškai neįmanoma. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia, jog jeigu Omega 6 Omega 3 balansas žmogaus organizme peržengia 5:1 ribą (į didesnę pusę), tuomet prasideda neigiami pokyčiai mūsų ląstelėse.

Omega-6 Omega-3 balanso tyrimas
Taigi, kaip sužinoti, koks yra mūsų Omega-6 Omega-3 balansas? Reikia atlikti ląstelės tyrimą. Lietuvoje dar nėra tokios laboratorijos, kurioje būtų galima atlikti Omega riebalų rūgščių tyrimą. Tad Lietuvos gyventojams tenka naudotis užsienio laboratorijų paslaugomis.
Viena tokių laboratorijų yra Vitas.no, kurioje tyrimus atlieka ir pati Pasaulio sveikatos organizacija bei daugelis kitų garsių kompanijų. Tai Norvegijoje įsikūrusi laboratorija, kuri atlieka Omega riebalų rūgščių tyrimą iš sauso kraujo lašo. Tiriama kraujo ląstelė – eritrocitas, kurios struktūroje atsispindi pusės metų laikotarpio žmogaus mityba. O tiksliau suvartojamų Omega riebalų rūgščių kiekis, santykis.
Visgi, vykti specialiai į Norvegiją atlikti tokį tyrimą nėra būtinybės. Šiuo klausimu gali pasitarnauti Zinzino kompanija, kurios partneriai Lietuvoje padeda greitai ir patogiai atlikti minėto tyrimo procesą.
Mūsų organizacija yra viena iš Zinzino kompanijos partnerių Lietuvoje ir teikia Omega-6 Omega-3 balanso tyrimo tarpininkavimo paslaugą.

Kontaktai:

El.p.: [email protected]

———————–
Tyrimo procedūra
Kraujo mėginys imamas iš piršto ir siunčiamas į minėtą Norvegijos universitetinę laboratoriją. Tyrimo rezultatai įkeliami į internetinę platformą per 20 dienų laikotarpį.
Ką parodo tyrimas?
Tyrimas parodo Omega 6 Omega 3 riebalų rūgščių balansą bei jų sąlygotus kitus veiksnius ląstelėje:

  • Išmatuotų riebalų rūgščių sąrašas – santykis
  • omega-6 (AR) / omega-3 (EPR) balansas
  • omega-3 (EPR + DNR) lygis
  • Arachidono rūgšties (AR) susiformavimo efektyvumas
  • Ląstelių membranų takumo indeksas
  • Organizmo apsauga (riebalų rūgščių profilio vertė)
  • Protinio stiprumo indeksas
  • Riebalų grupių pasiskirstymas
  • Mitybos rekomendacijos

Omega 6 ir Omega 3 balanso tyrimas – rezultatų pavyzdys