Atsiliepimai · 2017-01-24

depresija

Depresija – mūsų pačių susikurta liga

Depresija yra viena iš tų ligų, kuria susergama dėl neteisingos gyvensenos. Kuomet stresas tampa nuolatiniu mūsų gyvenimo palydovu, tuomet ir atsiranda rizika susirgti šia liga. Akivaizdu, kad nuolat tempiama styga, vieną dieną ima ir nutrūksta. Ir nors nuolat yra kalbama apie streso žalą ne tik mūsų psichologinei, bet ir fizinei sveikatai, tačiau šios problemos mastai tik didėja.
Su stresinėmis situacijomis susiduria visi ir kiekvieną dieną. Tačiau kiekvienas skirtingai reaguoja į stresą. Atrodytų viskas paprasta – nestresuok ir būsi sveikas. Visgi, lengviau pasakyti, nei padaryti. O kai yra sunku, žmogus dažniausiai yra linkęs priimti paprasčiausią sprendimą. Nueiti pas gydytoją, gauti receptą ir nusipirkti tabletę. Visgi, tokiu būdama depresija yra tik slopinama, bet negydoma. Kad išgydyti šią ligą būtina atsigręžti į savo vidinį pasaulį.

Kaip gydyti savo vidinį pasaulį?
Pripažinus faktą, jog depresija kilo dėl negebėjimo susitvarkyti su savimi, savo mintimis, kylančiomis emocijos jau gera pradžia. Belieka ieškoti būdų, kaip save sustiprinti, patobulinti. Vienas iš sprendimų – rasti mokytoją, kuris jums padės susivokti savyje ir žengti pirmuosius žingsnius į sveikesnį ir ramesnį gyvenimą. Tokį dvasinį guru atrasti tikrai nėra paprasta, tačiau ieškantiems aš norėčiau vieną žmogų rekomenduoti.
Sadhguru – dvasinis mokytojas
Sadhguru – iš Indijos kilęs išminčius, kuris jau eilę metų padeda „paklydusioms avelėms“ sugrįžti į teisingą gyvenimo kelią. Šis dvasinis mokytojas yra gerai žinomas ne tik savo šalyje, bet ir visame pasaulyje. Pas jį patarimų vyksta ieškoti ir paprasti kaimo gyventojai, ir turtingi verslininkai, ir politikai. Kaip žinia, depresija tokia liga, kuria gali susirgti bet kuris, nepriklausomai nuo ekonominės padėties, išsilavinimo ir tt. Kad susipažinti su Sadhguru siūlau pažiūrėti vaizdo klipą šia tema.

Sadhguru mokymų pagrindas yra Hatha joga. Jos išmokti galima tiek vykstant į jo renginius, tiek į jo išpuoselėtą vietovę Indijoje, tiek ir susiradus jo mokinių. Bet čia jau jūsų sprendimas. Aš šiuo atveju suteikiu informaciją apie „meškerę“, o „žuvį“ teks gaudyti patiems. Linkiu jums teisingo pasirinkimo ir sėkmės!