Atsiliepimai · 2017-01-14

odontologas

Estetinis plombavimas ne tik dėl grožio

Estetinio plombavimo galimybės praktiškai beribės, todėl turėti gražią šypseną nėra itin sudėtinga. Tereikia nusiteikti ir apsilankyti pas odontologą. O jei galvojate, jog estetinis plombavimas yra reikalingas tik norintiems gražios ir puošnios šypsenos, tai klystate, tai procedūra, leidžianti užtikrinti geresnę burnos ertmės sveikatą.

Kodėl reikalingas estetinis plombavimas?
Estetinio plombavimo griebiamasi, kuomet yra nulūžę nutrupėję dantys, atsivėrę dideli tarpai tarp dantų, pažeistas dantų emalis ir pan. Tačiau sutvarkoma ne tik išvaizda.
Jei pažeistas dantų emalis, dantys tampa lengviau pažeidžiami, jautrūs ir skausmingi. Ypatingai reaguojama į šaltus, karštus, saldžius, rūgščius maisto produktus. Valgymas tampa skausmingas, sukeliami nepatogumai.
Pažeisti dantys yra silpnoji vieta ir jie tampa neatsparūs bakterijoms, įvairioms ligoms.
Pažeisti dantų audiniai labiau linkę gesti greičiau, tad greitai dantyse pasimato ertmės sukeliančios skausmą, o besikaupiantis ertmėse maistas ir apnašos tik paskatina skausmus ir ligų plitimą.
Pažeistais dantimis sunkiau kramtyti maistą, tad dažniau ryjami nesukramtyti kąsniai, apsunkinamas skrandžio darbas ir virškinimas.
Šiuolaikinės technologijos
Pastaraisiais metais estetinis plombavimas tobulėjo neįtikėtinu greičiu. Mūsų šypsenos grožio kūrimui pasitelkiami naujausi odontologijos sprendimai ir technologijos. Estetiniam plombavimui naudojamas porcelianas, kuris užtikrina, jog dantys atrodo natūraliai, nesukelia nepageidautinų organizmo reakcijų, kaip gali būti naudojant kitus metalus.
Būtent ankstesnių metalų ar medžiagų nusidėvėjimas yra viena iš priežasčių, kodėl prireikia estetinės odontologijos pagalbos. Kuomet burnoje yra nutrupėjusių dantų, stipriai karieso pažeistų dantų, neestetiškų tarpų tarp dantų ar trūksta dantų, pradeda matytis nekokybiškos ankstesnės dantų restauracijos ir pan, tuomet padėti gali odontologas.
Kiekvienas atvejis yra unikalus ir reikalauja atskiro įvertinimo. Estetinis plombavimas nėra tiesiog automatinis veiksmas, siekiama pasiekti geriausią rezultatą konkrečiu atveju.
Itin svarbu, jog šiuolaikinė estetinė odontologija itin kruopščiai siekia išsaugoti visus gyvuosius audinius, nėra nieko šalinama ar pakeičiama dirbtinėmis medžiagomis. O ir pačios plombos sluoksniuojamos, kuriamos tarsi tikri dantys, jog šypsena atrodytų natūrali ir tikra. Šiuolaikinės technologijos leidžia puikiai atkartoti emalio kietumą, šviesos atspindėjimą nuo dantų, matiškumą ir pan.