Imuniteto stiprinimas · 2016-10-14

imuniteto stiprinimas

Imuniteto stiprinimas eliminuojant žalingus veiksnius

Imuniteto stiprinimas – būtina sąlyga norint pasveikti nuo įvairių ligų ir negalavimų. Apie tai yra nuolat kalbama televizijos laidose ar spaudos pranešimuose. Tiesa, šioje srityje ganėtinai aktyvūs ir verslo atstovai, kurie turi tikslą įpiršti savo prekę – maisto papildus. Visgi, norint sustiprinti savo imunitetą nėra reikalo vartoti kokius nors specialius preparatus. Visų pirma, reikėtų bent jau iš savo gyvenimo eliminuoti žalingus veiksnius, įpročius, kurie labiausiai ir alina mūsų imunitetą.

Atsisakyk žalingų įpročių
Žalingi įpročiai ir imuniteto stiprinimas yra dvi nesuderinamos sąvokos. Rūkymas, alkoholio vartojimas silpnina mūsų imuninę sistemą. Tai tiesa, kurią supranta kiekvienas. Tad jei piktnaudžiaujate tokiais žalingais įpročiais ir ieškote būdų kaip stiprinti imunitetą, tai tiesiog apgaudinėjate save.
Keisk neteisingus mitybos įpročius
Kad pajustume sveikatos pagerėjimą dažnu atveju reikia ne tiek ir daug. Šiek tiek pakeitus įsisenėjusius netinkamus mitybos įpročius suteiksime progą organizmui sustiprėti. Emocinis valgymas, persivalgymas ganėtinai dažna problema žmonių tarpe. Stresą bandoma malšinti ne tik prieš tai minėtais visuotinai pripažintais žalingais įpročiais, bet ir maistu.
O jei dar persivalgome tokio maisto, kuriame gausu perdirbto cukraus, riebalų, konservantų. Apie kokią sveikatą ir imuniteto stiprumą galime kalbėti? Tokiu atveju mūsų organizmas praranda daug energijos, kad sugebėtų suvirškinti didelį maisto kiekį bei pašalintų kenksmingas medžiagas. Tad jeigu mūsų tikslas – imuniteto stiprinimas – tuomet mes privalome keisti bei išmokti kontroliuoti savo neteisingos mitybos įpročius.
Atsisakyk cheminių vaistų
Atėjus šaltajam metų sezonui vaistinėse matome minias žmonių, kurie tiesiog šluoja įvairius cheminius vaistus iš lentynų. Tą daro, nes nori labai greitai pasveikti arba tiesiog nežino kitų būdų kaip tą padaryti. O Ką žmogus darė senovėje, kai dar nebuvo vaistų pramonės? Gydėsi tuom, ką duoda gamta, nes ji ne tik maitina, bet ir gydo.
Paskaitykite kiekvieno cheminio vaisto informacinį lapelį ir pamatysite, kiek ir kokių šalutinių poveikių jis gali sukelti. Cheminiais vaistais jūs greičiau užgesinsite susirgimo pasekmę, bet jo priežastis – nusilpęs imunitetas – liks neišspręsta. Ir ne tai, kad neišspręsta, bet ir dar labiau pažeista, nes chemijos vartojimas palieka didesnį ar mažesnį neigiamą poveikį mūsų organizmui. Tad peršalimus gydykite natūraliomis priemonės bei tuo pačiu stiprinkite imunitetą.
Išjunk telefoną bent prieš miegą
Jau ganėtinai seniai įrodyta, jog nuolatinis naudojimasis mobiliuoju telefonu ar kitu įrenginiu, kuris skleidžia mobiliojo ryšio bangas, neigiamai veikia mūsų sveikatą. Ypatingai tuom turėtų susirūpintų tie kurie itin daug kalba mobiliuoju telefonu ar naudojasi mobiliuoju internetu. Kuo ilgiau tą darote, tuo gaunate didesnį neigiamą poveikį ir savo fizinei būklei. Žinant, kad ne maža dalis žmonių netgi miega šalia galvos pasidėję telefoną, tad net ir poilsio metu jų organizmas patiria žalą. Tinkamas poilsis imuniteto stiprinimui turi didelę reikšmę. Tad bent prieš miegą išjunkite visus savo technologinius įrenginius ir leiskite savo kūnui tinkamai pailsėti.
Imuniteto stiprinimas tai ne tik sveikų produktų vartojimas, bet ir gebėjimas eliminuoti ir vengti žalingų veiksnių, kurie silpnina mūsų organizmą. Todėl linkime išlikti sąmoningais ir neprarasti budrumo, disciplinos savo gyvensenoje.