Atsiliepimai · 2016-04-21

paracetamolis

Paracetamolis – mažina skausmą ir temperatūrą

Paracetamolis – mažina skausmą ir temperatūrą, tačiau nesprendžia priežasties dėl ko kyla prieš tai paminėtos problemos. Šis vaistas yra ypatingai populiarus mūsų visuomenėje. Taip pat jis, kaip viena iš pagrindinių veikliųjų medžiagų įeina į daugumos vaistų nuo peršalimo sudėtį.
Nors paracetamolis yra saugus vartoti ir vaikams, ir nėščioms bei maitinančioms moterims, tačiau reikėtų turėti omenyje, jog šio medikamento veikimas nėra galutinai ištirtas. Todėl nevertėtų piktnaudžiauti. O tai pakankamai dažnai daroma. Ypatingai, kas liečia temperatūros numušimą. Būtina žinoti, tai, jog temperatūra dažniausiai iškyla tuomet, kai organizmas kovoja su bakterijų ar virusų sukeltu kokiu nors uždegimu. Taigi, pakilusi temperatūra, tai organizmo apsauginė reakcija ir nereikia skubėti numušinėti karščio. Šiuo klausimu yra susiformavusi klaidinga nuomonė, jog numušus temperatūrą pavyks greičiau pasveikti. Visgi, jei nori greičiau pasveikti, reikia kaip tik leisti organizmo apsauginei sistemai atlikti savo funkciją. Žinoma, kai yra pakilęs karštis reikia nedirbti, ilsėtis, skirti daugiau dėmesio sveikesnei mitybai, natūralių antioksidantų vartojimui.
Tad paracetamolį, kaip ir bet kurį kitą cheminį vaistą reikia naudoti tik tada, kai jau neišvengiamai to reikia. Kuomet temperatūrą pasiekia kritinę ribą – 39 laipsnius ir daugiau.