Atsiliepimai · 2016-04-19

nimesil

Nimesil milteliai turi stiprų šalutinį poveikį

Nimesil milteliai yra efektyvus vaistas nuo uždegimų slopinimo, tačiau turi itin stiprų šalutinį poveikį. Kai kuriose šalyse Nimesil dėl minėtos priežasties yra išimtas iš prekybos. Lietuvoje šį vaistą galima įsigyti vaistinėse turint gydytojo receptą. Tenka pastebėti, jog daktarai šį vaistą skiria pakankamai dažnai, tačiau prieš pradedant vartoti reikėtų gerai pagalvoti ar verta. Šalutinio ir neigiamo poveikio organizmui sąrašas yra labai ilgas. Užtenka paskaityti Nimesil aprašymo lapelį it gali praeiti noras vartoti šiuos miltelius.

Nimesil vartojimas
Nimesil vartojamas ūminiam skausmui malšinti, skausmingo osteoartrito simptomams gydyti, mėnesinių skausmingiems negalavimams gydyti. Įprastinė dozė yra 100 mg du kartus per parą po valgio. Nimesil reikia vartoti galimai trumpiausią laiką ir ne ilgiau kaip 15 dienų vienam gydymo kursui. Vaikams iki 12 metų vartoti Nimesil draudžiama.
Apie Nimesil poveikį:
Nimesil veiklioji medžiaga – nimesulidas. Kartu su Nimesil negalima vartoti vaistų (pvz paracetomolio), kurie toksiškai veikia kepenų funkciją, nes gali padidėti kepenų pažeidimo pavojus. Pacientams, kuriems sutrikusi kepenų funkcija, Nimesil vartoti apskritai negalima. Jei Jūs žindote kūdikį arba esate nėščia paskutiniuosius tris mėnesius šio vaisto taip pat vartoti negalima.
Taip pat atkreipkite dėmesį, jog tokio pobūdžio vaistai nuo uždegimo, kaip Nimesil gali paslėpti karščiavimą, atsirandantį dėl bakterijų ar virusų sukeltų ligų. Tokiu atveju vartodami tokius vaistus jūs galite dirbtinai sumažinate organizmo natūralią gynybą prieš bakterijas bei virusus. Yra klaidingai manoma, jog Nimesil galima vartoti sergant gripu ar kitomis virusinėmis ligomis.
Nekelkite sau tikslo pasveikti kuo greičiau, bet kokia kaina. Pamąstykite ar tie vaistai, kuriuos vartojate nepadarys daugiau žalos nei naudos jūsų organizmui.