Atsiliepimai · 2016-04-19

citramonas

Citramonas – cheminis vaistas skausmui malšinti

Citramonas – populiarus cheminis vaistas naudojamas skausmui malšinti (galvos, sąnarių). Dar vienas medikamentas, kuris gali sukelti eilę šalutinių poveikių. Citramono veiklioji medžiaga – cetilsalicilo rūgštis su kofeinu ir paracetamoliu. Taigi tai vaistas, kuris slopina skausmą, karščiavimą, tačiau problemos neišsprendžia. Todėl reikėtų gerai pasvarstyti prieš jį vartojant. Taip pat rekomenduojame atidžiai perskaityti vaisto informacinį lapelį bei atkreipti dėmesį į galimas neigiamas pasekmes. Taip pat reikėtų turėti omenyje, jog vienu metu šis cheminis preparatas netgi buvo išimtas iš prekybos Lietuvoje. Tai buvo padaryti būtent dėl jo galimai keliamo pavojaus žmogaus sveikatai. Citramoną galima vartoti tik trumpą laiką.

Kaip veikia citramono sudedamosios dalys:
Acetilsalicilo rūgštis – mažina skausmą, karščiavimą, uždegimą. Kodėl medikamentas sukelia skausmo malšinamąjį poveikį galutinai nėra ištirta.

Paracetamolis
– mažina skausmą (paveikia centrinius skausmo receptorius), karščiavimą. Centrinėje nervų sistemoje paracetamolis paveikia temperatūros reguliavimo centrą, todėl išsiplečia periferinės kraujagyslės, gerėja odos kraujotaka, didėja prakaitavimas. Tokiu nenatūraliai suaktyvintu būdu mažėja karščiavimas.
Kofeinas yra stiprus centrinės nervų sistemos stimuliatorius, todėl paveikia smegenų kraujagyslės, ko pasekoje mažėja galvos skausmas.