Atsiliepimai · 2016-04-11

celiulitas

Celiulitas: pažink savo priešą

celiulitasJei mergina sako, jog neturi celiulito, tai ji arba meluoja, arba dar nežino kad turi, arba yra viena iš tų 5% pasaulio laimingųjų, kurios tikrai nekenčia nuo celiulito. Iš tikrųjų net apie 95 % merginų skundžiasi apelsino žievele, todėl natūralu, jog ieškoma kaip susitvarkyti su šia nemalonia odos problema. Tačiau pirmiausia reikia pažinti savo priešą, tad pasidomėkime kas yra tas celiulitas ir kaip su juo kovoti.

Pagal pasaulinės enciklopedijos Wikipedia apibrėžimą, celiulitas yra „struktūriniai pasikeitimai poodiniame riebaliniame sluoksnyje, kurie sutrikdo mikrocirkuliaciją ir limfos atitekėjimą.“ Struktūriniai pakitimai šiuo atveju yra odos nelygumai, kurie dėl savo panašumo į apelsino žievelės nelygumus būtent taip dažnai ir vadinami – apelsino žievele. Celiulitas dažniausiai pažeidžia kūno vietas, kuriose yra riebalinis sluoksnis: šlaunys, sėdmenys, krūtys, juosmuo, viršutinė rankų dalis, kaklas. Beje, odos nelygumai neatrodo vienodai, kadangi yra 3 celiulito stadijos.
1 celiulito stadija: odos nelygumai pastebimi tik gerai įtempus raumenis arba suspaudus odos lopinėlį pirštu. Tai tik pati celiulito pradžia, tad galima lengvai susitvarkyti masažuojant problemines vietas bei pasitelkus kosmetines priemones.
2 celiulito stadija: odos nelygumai pastebimi, taip pat pastebimos ir išsiplėtusios kraujagyslės. Tai dažniausiai paplitusi celiulito stadija, su kuria dar įmanoma susitvarkyti namų priemonėmis, tačiau reikia itin daug pastangų norint atsikratyti celiulito.
3 celiulito stadija: celiulito pažeista oda yra suglebusi, ryškūs odos nelygumai. Naminiai receptai nuo celiulito jau nepadės, reikalinga specialisto pagalba.
Taigi, prieš imantis priemonių, reikia įvertinti kokia yra celiulito stadija ir ar įmanoma susitvarkyti namų priemonėmis. Jei yra tik 1 ar 2 celiulito stadija, tuomet efektyviausios priemonės yra probleminių vietų masažas, kūno šveitikliai nuo celiulito, anticeliulitinės vonios, apvyniojimai, kosmetikos priemonės nuo celiulito. Populiariausia priemonė – kūno šveitikliai. Jie ne tik masažuoja, pašalina negyvas odos ląsteles, tačiau ir tonizuoja odą, daro ją elastingesne.
Pačiam paprasčiausiam kūno šveitikliui nuo celiulito reikia vos dviejų ingredientų: kavos tirščių ir aliejaus. Kavos tirščiai (arba rupi druska, rudasis cukrus) yra aštriosios dalelės, kurios atlieka masažo funkciją bei nusišveičia negyvos odos daleles. Nušveitus negyvos odos ląsteles, oda labiau pasisavina deguonį, tampa švaresnė ir atjaunėja. Tuo tarpu aliejus (populiarūs alyvuogių aliejai, avokadų, migdolų, vynuogių kauliukų) yra rišamoji kūno šveitiklio medžiaga, padeda kavos tirščiams lengviau slysti oda. Tuo pačiu aliejus maitina bei drėkina odą.
Pastebėjus pirmus celiulito ženklus reikia imtis skubių priemonių ir užkirsti celiulito plitimą, kadangi kuo toliau, tuo darosi sunkiau su juo kovoti.