Atsiliepimai · 2015-12-22

Duphaston

Duphaston – vaistas, kuriame yra progesterono

DuphastonDuphaston – tai dar vienas vaistas, kurio sudėtyje yra progesterono. Šis medikamentas dažniausiai išrašomas nėščioms moterims. Duphastonas skiriamas jei organizmas negamina pakankamai progesterono. Dėl jo trūkumo gali kilti problemų dėl vaisiaus įsitvirtinimo gimdoje. Tai pakankamai dažna persileidimo priežastis.
Duphastoną daktarai tradiciškai liepia gerti iki 12 nėštumo savaitės po dvi tabletes per dieną (viso 20 mg). Nuo dvyliktos savaitės progesterono gamybą perima placenta, todėl Duphaston ar panašius vaistus, kaip pvz Utrogestan vartoti nebereikia. Žinoma, jeigu gydytojas nepaskiria kitaip.

Reikėtų paminėti, jog šis hormoninis preparatas gali būti skiriamas ir moterims, kurioms nepavyksta pastoti. Taip pat ir kai kuriais atvejais kuomet yra nereguliarus mėnesinių ciklas ar kai ant gimdos atsiranda cistų. Taigi, šio preparato veikimas yra ganėtinai platus, o priežasčių, dėl kurių gali būti paskirtas Duphaston vaistas yra labai įvairių. Taip pat ir kiekiai skiriami skirtingi, priklausomai nuo problematikos, kūno svorio. Pristatome keletą nėščių moterų atsiliepimų apie šio medikamento paskyrimą ir vartojimą.

  • Man 6 nėštumo savaitėje atsirado rusva, negausi išskyra. Daktarė paskyrė vartoti Duphaston po 10mg 1 kartą dienoje, bet jeigu nenustos, tuomet rekomendavo po 10mg 2 kartus dienoje.
  • Pas mane ant placentos buvo susidariusi didelė hematoma (išsiliejusio kraujo sankaupa audinyje ar tarp audinių) ir kai nėštumas buvo trys su puse mėnesio – ji prakiuro. Stipriai kraujavo. Buvo paskirtas Duphaston, tam kad sustabdyti kraujavimą. Teko gerti padidintą kursą iki tol, kol hematoma atsiskyrė nuo placentos.
  • Gėriau duphastoną nuo ketvirtos iki aštuntos savaitės po 2 tabletes per dieną. Man jį paskyrė, kaip prevenciją nuo persileidimo. Jau buvau ankščiau patyrusi persileidimą iki šio nėštumo. Persileidimas įvyko 5-6 savaitę. Buvo manoma, kad geltonkūnis (laikina vidaus sekrecijos liauka, kuri susidaro moters kiaušidėje po ovuliacijos vietoje suplyšusio folikulo) gamino per mažai hormono, palaikančio nėštumą – progesterono.
  • Aš vartojau po 1 tabletę iki 12 nėštumo savaitės. Po to savaitę laiko po 1 kas antrą dieną, tada dar 10 dienų po pusę tabletės kas antrą dieną. Daktarė sakė, kad iki 15-16 savaitės jau reikia nutraukti vaisto vartojimą, bet negalima nutraukt staiga, o reikia palaipsniui, mažinti dozę.
  • Kadangi Duphaston yra hormonas, todėl labai svarbu jį gerti reguliariai. Pvz jei pradėjote gerti ryte 9val ir vakare 21val, tai taip ir gerkite kasdien. Tuomet hormono poveikis yra stipresnis.
  • Duphastono vartoti negalėjau, nes buvau jam alergiška.