Atsiliepimai · 2015-12-10

Pakilęs kiaušinėlis. Būtina operacija?

skalpelisNormaliai vyriškos sėklidės nusileidžia į kapšelį dar prieš berniukui gimstant. Visgi, pakankamai dažnai atsitinka taip, kad berniukas gimsta su vienu pakilusiu kiaušinėliu. Rečiau su abiem pakilusiais. Su pakilusio kiaušinėlio problema susiduria net apie 15 procentų gimusių berniukų. Tiesa, daugumai gimusių berniukų su pakilusiais kiaušinėliais jie nusileidžia per pirmą mėnesį. Jei jie užstringa pilvo apačioje ar kirkšnyje tuomet yra būtina operacija, nes labai maža tikimybė, kad jie su laiku nusileis.

Kiaušinėlio nuleidimo į kapšelį operacija rekomenduotina atlikti kuo ankstesniame amžiuje. Kitu atveju apart nuolatinio apatinės pilvo dalies maudimo gali atsirasti ir dar papildomų susirgimų. Tokių kaip nevaisingumas, endokrininės problemos ar netgi sėklidžių vėžys.
Pakilusių sėklidžių operacija nėra sudėtinga, tačiau žinoma kuomet vaikas mažas jam tai sukelia papildomų skausmų ir nepasitenkinimo. Visgi, tėvai turi būti ryžtingi ir priimti sprendimą operacijai, kad vėliau, kai berniukas užaugs nesusidurtų su minėtomis problemomis. Daktarai rekomenduoja šią problemą išspręsti iki kol berniukui sukanka 2 metai.
Jei susidūrėte su panašia problema, tuomet kviečiame pasidalinti savo patirtimi šio įrašo komentarų skiltyje.