Atsiliepimai · 2015-12-07

Nago įaugimas ir operacija

skalpelisNago įaugimas į piršto šoną yra pakankamai dažnas atvejis. Dažniausias nagas įauga į didžiausią kojos pirštą – nykštį. Taip atsitinka kai žmonės nešioja netinkamą avalynę (per siaurą, mažą, ankštą). Arba nagas dar gali įaugti į piršto mėsas ir po tos vietos sumušimo ar sutrenkimo. Į pažeistą vietą įsimeta uždegimas, kuris negydomas gali baigtis tokia problematika.

Įaugęs nagas kelia nuolatinį diskomfortą, skausmą. Ko pasekoje, dažnai prireikia ir operacijos. Tiesa, jei uždegimas neužsisenėjęs ir įaugimas nėra gilus, tuomet dar gali padėti ir tinkamas pedikiūras bei pažeistos vietos mirkymas priešuždegiminiuose tirpaluose. Visgi, jeigu jau apleidote ir nagas gan tvirtai įaugo į piršto mėsas, tuomet operacija neišvengiama.
Įaugusio nago operacija yra ganėtinai paprasta ir trunka vos kelias minutes. Tokios operacijos dažniausiai atliekamos poliklinikose. Procedūra nesudėtinga, o skausmą jausite tik tuomet kai bus leidžiami nuskausminamieji vaistai į pirštai. Adata įduriama pakankamai giliai, tad šį nemalonumą tikrai pajusite 🙂 Tačiau tai tik sekundžių reikalas.
Operacijos metu chirurgas su skalpeliu nupjauna nago šoninę dalį bei išvešėjusią, pabrinkusią mėsą. Užsiuvama, užbintuojama ir paleidžiama namo. Nors operacija ir nesudėtinga, tačiau po jos yra gan didelis nepatogumas, nes 2 savaites turėsite dėvėti itin erdvią avalynę, kad nebūtų suspausta operuota vieta. Žaizdai sugijus galėsite ir vėl normaliai vaikščioti su norima avalyne. Žinoma,