Atsiliepimai · 2015-12-03

skalpelis

Riebalinių guzų operacija. Įspūdžiai ir komentarai

skalpelisTaigi, po ilgų svarstymų ir abejonių, visgi nusprendžiau išsioperuoti keletą riebalinių guzų, kurie jau gan senokai buvo išaugę ant galvos. Operacija buvo paprastesnė negu įsivaizdavau ir truko apie 15 minučių. Tiesa, pašalino tik du guzelius iš keturių.
Riebalinių guzų operacija buvo atlikta poliklinikoje su vadinamąja vietine nejautra. Vaistus teko nusipirkti pačiam 🙂 Nuskausminamuosius suleido tiesiai į guzus ir iškart pradėjo jų išpjovimo procedūrą. Leidžiant vaistus ir pjaunant juos jaučiasi nedidelis skausmas, tačiau tai trunka pakankamai trumpai.

Išpjovus guzus pjūvio vieta užsiuvama. Kadangi vienas guzas buvo pakankamai didelis, tai papildomai dar uždėjo tvarstį, kad pristabdytų galimą kraujavimą. Siūlus ištraukė po dviejų savaičių, o tvarstį nuėmė po trijų dienų. Taip pat po operacijos dar teko reguliariai purkšti žaizdas dezinfekuojančiu purškalu.
Nors chirurgas buvo itin nekalbus, tačiau stengiausi iškvosti bent kažkiek informacijos apie tai, kodėl tokie guzai auga ir ką daryti, kad tą procesą sustabdyti. Normalaus paaiškinimo daktaras nepateikė. Neva jo, tai nepaaiškinama, vieni turi tam polinkį, kiti ne.
Chirurgas įvardino, kad tokio pobūdžio guzas yra vadinamas Ateroma. Tai vertinys iš graikų kalbos “atherama” kas reiškia manų košė. Ateroma tai į naviką panaši pūslelė, pripildyta riebalų. Susidaro odoje, užsikimšus riebalų liaukos latakui.
Ateromos atrodo kaip standūs neskausmingi odos dariniai. Gali atsirasti ant bent kurios kūno dalies, taip pat ir ant lytinių organų. Infekuotos ateromos pradeda pūliuoti. Pūliavimo atveju būtinas pūlinio ištraukimas. Dažnu atveju skiriami ir antibakteriniai preparatai. Būtent dėl šios priežasties geriau juos išsipjauti, o ne laukti kol įvyks pūliavimas. Tokiu atveju gydymas bus sudėtingesnis, o pašalinti bet kokiu atveju reikės. Savaime jie tikrai nepranyks (jei dideli), nes susiformuoja kietas apvalkalas.
Tiesa, nors chirurgas neįvardino konkrečios ateromų augimo priežasčių, tačiau visgi vyrauja nuomonė, kad šie dariniai formuojasi dėl organizmo užterštumo. Todėl jei norite to išvengti ar pristabdyti šį procesą pradėkite sveikiau gyventi. Gerkite daugiau vandens, vartokite daugiau daržovių, o mažiau įvairių pusfabrikačių iš parduotuvių. Nemaišykite skirtingų patiekalų vienu metu, derinkite maistą. Daugiau sportuokite, gyvenkite aktyviau. Būtent viso to ir planuoju laikytis.