Atsiliepimai · 2015-05-26

oda

Moterų veido odos priežiūra – veido kremai, drėkikliai, valikliai ir kitos priemonės

Veido-kremaiEgzistuoja tūkstančiai su odos senėjimu padedančių kovoti veido kremų, drėkiklių, losjonų, serumų, odos šveitiklių ir valiklių, kuriais gali pasinaudoti kiekviena iš mūsų – ir visam tam nebūtinai turime skirti dideles pinigų sumas. Dermatologai teigia, kad, renkantis grožio puoselėjimo priemones, pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį ne į prekės ženklą ar į viliojančią produkto pakuotę, o visiškai priešingai – į ingredientų sąrašą. Todėl pateiksime jums keletą naudingų patarimų, susijusių su efektyviai veikiančiais ir kosmetikos priemonių sudėtyse esančiais ingredientais.

Kietas muilas ir skystas valiklis
Daugelis kieto muilo gabaliukų yra per stiprūs mūsų veido odai, nes juose esantys ingredientai neigiamai veikia odą, ją išsausindami. Skysti odos valymui skirti produktai yra mažiau žalingi, o kai kurie jų ne tik valo, bet ir drėkina mūsų odą. Dermatologai pataria naudoti skystus odos valiklius, kurių sudėtyje yra keramidų ar lipidų, padedančių odai išlaikyti drėgmę.
Tačiau, jei jūs ypač mėgstate naudoti kieto muilo gabaliukus, venkite muilo, kurio sudėtyje yra odą sausinančio laurilsulfato. Vietoje to pasirinkite drėkinančius muilus, kurių ingredientų sąraše yra glicerino ir natūralių augalinių aliejų.
Jei jūsų oda yra riebi arba paveikta aknės, naudokite valiklį, turintį salicilo rūgšties, kuri padeda pašalinti negyvas odos ląsteles, arba benzoilo peroksido, kuris padeda atkimšti odos poras. Pastaroji medžiaga taip pat gali pasitarnauti ir kaip prevencinė priemonė.
Veido kremai, atjauninantys odą
Klausiate, kaip retinoidai ir drėkikliai bei serumai, kurių sudėtyje taip pat yra minėtos medžiagos, padeda šalinti senėjimo požymius? Medicinos ekspertų teigimu, jie padeda ląstelėms pasikeisti ir gali pagerinti kolageno gamybą. Tuo tarpu GABA (gama-amino sviesto rūgštis), neuromediatorius, veikia nervų lygmeniu ir laikinai atpalaiduoja raukšles.

    • Galite išbandyti veido kremus su retinilo propionatu arba retinoliu, kurie randami odoje kaip vitamino A dariniai.
    • Nepamirškite perskaityti, iš ko yra sudaryti veido kremai. Ingredientai, tokie kaip peptidai ir sirtuinas, padeda išlyginti netolygią odą ir pagerina odos elastingumą.
    • Visuomet konsultuokitės su grožio srities specialistais ir domėkitės veido kremų sudėtyse esančių medžiagų poveikiu odai. Tokiu atveju būsite užtikrinti, kad naudojami veido kremai jums duos norimą rezultatą.

Drėkikliai
Mūsų veido oda yra nuolatos veikiama oro ir teršalų, kurie sumažina odos drėgnumą. Drėkikliai su emolientais ir humektantais drėkina odą, nesukeldami riebios ir taukuotos odos efekto. Humektantai padeda išsaugoti drėgmę, o emolientai suminkština ir nuramina odą. Veikdami kartu, jie gali sumažinti odos įlinkimus aplink akis arba ant kaklo. Daugybė odos priežiūros produktų drėkina ir kartu suteikia nemažai privalumų, kovojant su odos senėjimu.

  • Pasirinkite kremus, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties. Ji ištiesina ir užpildo odą, sumažindama odos įlinkimus ir raukšles.

Odos valikliai ir šveitikliai
Ingredientai, kurie yra drėkikliuose ir serumuose, privalo prasiskverbti iki tolimiausių odos sluoksnių tam, kad duotų didžiausią teigiamą efektą. Odos šveitiklio naudojimas porą kartų per savaitę padės pašalinti negyvas odos ląsteles, tokiu būdu leidžiant naudojamiems kremams lengviau prasiskverbti į odą. Tai taip pat padeda odai atrodyti lygesnei ir mažiau užterštai. Tuo tarpu kai kurie odos valymui skirti produktai taipogi atlieka ir šveitiklio funkciją – jie būna ganėtinai švelnūs, todėl gali būti naudojami kasdien.
Norėdami rasti efektyvų, bet švelnų veido odos šveitiklį, ieškokite produktų, kurių sudėtyje yra glikolio rūgšties, pieno rūgšties, salicilo rūgšties ir obuolių rūgšties.
Veido kremai su antioksidantais
Daugelio veido kremų sudėtyje yra antioksidantų, kurie padeda apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų. Jei norite išbandyti veido kremus su antioksidantais, ieškokite tokių, kuriuose yra niacinamido, veikiančio tiek kaip vaistas, skirtas sumažinti uždegimams, tiek kaip antioksidantas, arba kofermento Q10, kavos pupelių ar sojų ekstrakto. Pastarieji išvardyti ingredientai gali padėti sumažinti kenksmingų saulės spindulių poveikį odai.

Apsauga nuo saulės

Beveik 80 % pastebimų odos pokyčių, siejamų su senėjimu, yra įtakoti ultravioletinių saulės spindulių poveikio. Apsauga nuo saulės yra vienas iš svarbiausių dalykų, kuriuo reikia pasirūpinti, norint gauti kuo geresnį rezultatą.
Daugelis odos drėkiklių ir veido kremų savo sudėtyje turi platų spektrą nuo UVA ir UVB spindulių saugančių medžiagų. Dermatologai rekomenduoja kasdien naudoti apsaugines priemones, kurių SPF yra ne mažesnis kaip 30. Laiko, praleidžiamo saulėje, ypač nuo 10 val. ryto iki 14 val. dienos, ribojimas ir nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugančių rūbų dėvėjimas (tokių kaip ilgos suknelės, kelnės ir skrybėlės) taip pat gali apsaugoti jūsų odą nuo neigiamo saulės poveikio.
Šie patarimai, kaip tinkamai prižiūrėti moterų veido odą ir kokias priemones naudoti, turėtų padėti ne vienai iš jūsų išspręsti dažnai kylančias grožio puoselėjimo dilemas. Taigi, niekuomet nepamirškite tinkamai įvertinti kosmetikos priemonių sudėties ir pasirinkti efektyviausius produktus, kurių naudojimas leis jums džiaugtis norima išvaizda.