Atsiliepimai / Sveiki produktai · 2015-04-08

Žarnyno valymas. Nuo ko pradėti?

KoralasKą valgome, taip ir atrodome. Šiuos žodžius jums pasakys kiekvienas sveikatos specialistas. Jei žarnynas užterštas, tai išduoda žmogaus oda, paakiai, bendra savijauta. Per žarnyną į kraują patenka medžiagos, kurios palaiko mūsų gyvybę. Jeigu žarnyno funkcija sutrinka, tuomet to rezultatas labai staigiai pajaučiamas ir bendrai savijautai.
Žarnyną užteršti yra nesudėtinga. Ypatingai tada, kai nežinome pagrindinių sveikos mitybos taisyklių. O gal tiesiog nenorima žinoti. Visgi, jeigu jau nusprendėti keisti mitybos ypatumus ir bent šiek tiek pradėti gyventi sveikiau, tuomet reikėtų pradėti nuo žarnyno veiklos pagerinimo. Visa tai reikia daryti pamažu, kad nebūtų organizmui didelio streso.

Patarimai

  • Norint natūraliai išvalyti žarnyną visų pirma reikėtų atsisakyti arba bent jau sumažinti sunkaus maisto produktų (mėsa, kepti, riebūs patiekalai).
  • Rytą pradėkite stikline vandens. Grynas vanduo yra ne tik puiki žarnyno valymo priemonė, tačiau taip pat šarmina užrūgštintą organizmą, slopina uždegiminius procesus.
  • Daržovės, ypatingai lapinės yra tas maisto produktas, kuris suteikia mūsų organizmui daug vitaminų ir kitų medžiagų bei kaip šluota iššluoja iš mūsų žarnyno užsistovėjusias atliekas. Žinoma, reikėtų nepersistengti ir su daržovių valgymo kiekiais bei jų maišymu.