Tirštas kraujas. Kas skystina? Ką vartoti?

kraujasPer nelyg tirštas kraujas gali sukelti rimtų pasekmių, todėl būtina jį skystinti. Daktarai žinoma pirmiausiai siūlo kraują skystinančius vaistus, tačiau cheminiai vaistai jau savaime yra nesveikas dalykas organizmui. Gamta mus maitina ir gydo, todėl pirmiausia reikia atsigręžti į natūralius dalykus ir keisti savo mitybą.

Ką varototi?

Maistą tirština riebus, kaloringas maistas bei netgi kai kuriuos daržovės, pvz burokėliai. Reikėtų mažiau varoti daržovių, kurios turi daug vitamino K. Būtent pastarasis gerina kraujo krešėjimą. Todėl visų pirma reikėtų susirinkti informaciją apie produktus, kuriuos vartojate kasdien ir išsiaiškinti ar būtent jie neinicijuoja tiršto kraujo susidarymą. Tuo pačiu pasidomėti, kurie produktai skystina kraują, kaip pvz pomidorai, ir jų vartoti dažniau.

Tirštą kraują skystina produktai, kurių sudėtyje yra kumarino bei natūralių citrinų ir salicilo rūgščių. Kraują skystina imbierai, svogūnai, česnakai, kviečių gemalai, salierai, pomidorai, avokadai, aitriosios paprikos, ganivų lapai, morkos, liepų medus, žalioji arbata. Taip pat rekomenduojama valgyti vairių sultingų uogų ir vaisių kaip pvz aviečių, gervuogių, žemuogių, vyšnių, slyvų, spanguolių, bruknių, raudonųjų ir juodųjų serbentų, šermukšnių, greipfrutų, apelsinų, vynuogių, abrikosų. Taip pat kraujuo skystinti nuo seno žmonės vartoja kiaulpienes. Tiek jų lapus, tiek šaknis, tiek ir žiedus.

Vanduo

Esant tiršto kraujo problemai grynas vanduo yra viena geriausių gydymo priemonių. Tiesa, reikia išmanyti ir apie vandens gėrimo kultūrą. Vandenį geriausia gerti ant visiškai tuščio skrandžio. Pvz iš ryto. Išgėrus stiklinę vandens bent jau pusvalandį nereikėtų nieko valgyti, nes vanduo nuplauna, neutralizuoja skrandžio rūgštis, kurios yra reikalingos maisto virškinimo procesui. Pavalgius taip pat nereikėtų skubėti gerti vandenis, nes vėl gi neigiamai įtakosite virškinimo procesą.

Kuo mažiau

Norint skystinti kraują, reikėtų mažiau vartoti maisto produktų, kurie skatina kraujo krešėjimą: riebios mėsos, sojų produktų, ankštinių kultūrų, raudonųjų burokėlių, paprikų, ridikų, ropių, aronijų, bananų, krapų, petražolių, blakinių kalendrų, baltųjų ryžių, bulvių, makaronų gaminių, kondensuoto pieno, grietinėlės, kiaušinių, fermentinių sūrių, rūkytų, sūdytų ir marinuotų produktų, saldumynų, šokolado ir miltinių patiekalų.

Komentarai

  • 2017/06/12

    tirštas kraujas? kodėl tirštas? kokia priežastis? ir dirbame su tuo ir kas skystina visiškai nesvarbu,,,

    šaltinis-,,daugiamatė medicina/L.G.Pučko metodas

    Atsakyti

Komentaras:

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*