Atsiliepimai · 2015-01-28

bananai

Bananai Lietuvoje nokinami dujomis

bananaiBananuose yra gausu kalio. Šį faktą ko gero žino daugelis. Taip pat juos rekomenduojama valgyti, gydant hipertenziją, jie valo organizmą nuo toksinų. Bananuose gausu amino rūgšties triptofano, kuris virsta serotoninu, turinčiu raminančių savybių. Todėl bananai yra tinkamas maistas po sporto, vakarienei.
Visgi, Lietuvoje neturime galimybės valgyti šviežių bananų. Bananai prekybos centrų sandėlius pasiekia iš tokių tropinių bei subtropinių kraštų kaip Ekvadoras, Panama, Kolumbija, Kosta Rika, Gana ir t.t. Bananai pjaunami žali, Supakuojami į kartonines dėžes, talpinami į jūrinius konteinerius ir plukdomi į mūsų šalį.

Kelionė laivu iš vieno žemyno į kitą trunka nuo 11 iki 30 dienų. Vėliau bananai transportuojami fūromis į sandėlius, kuriuose yra nokinami specialiose dujų kamerose.
Bananai nokinami etileno dujų pagalba. Teigiama, kad šios dujos nekelia jokio pavojaus žmogaus sveikatai. Na bet kaip bebūtų šis procesas nėra natūralus. Tokiu būdu nokinti vaisiai pasižymi ilgesniu galiojimo laiku.