Atsiliepimai · 2014-02-03

Kaip keisti mitybą, kad nekristų kūno svoris

veganu-mitybos-piramideRadikaliai pakeitus mitybos racioną ir pobūdį, pvz iš tradicinės į veganišką, dažniausiai organizmas sureaguoja svorio kritimu. Priežastys? Visų pirma, organizmas staiga netenka tokio didelio kiekio kalorijų, kiek buvo įpratęs gauti. Kas turi antsvorį (riebalų pavidalu), toks variantas gal ir priimtinas, tačiau tie kas ir taip yra liesi arba daug dirbo, kad išvystytų kūno raumenis, toks staigus ir ženklus svorio kritimas tikrai nepradžiugintų.
Kiek teko konsultuotis, tai kūno svoris galiausiai susinormalizuoja po pusmečio laiko, skaičiuojant nuo tokios mitybos pakeitimo pradžios. Žinoma, akivaizdu, kad per tiek laiko bus prarasta nemažai raumenų svorio. Tad jei vis tik prisibijote radikalių kūno svorio permainų, rekomenduojama mitybą keisti palaipsniui.

Pradžioje patartina atsisakyti rafinuotą ir nenaturalių maisto produktų. Visų pirma, miltų, cukraus, rafinuoto aliejaus, majonezo bei visko kas yra su dazikliais, skonio ir prekybinės išvaizdos modifikatoriais, aromatizatoriais. Taip pat patartina vengti kepto riebaluose maisto.
Stenkitės kiek įmanoma daugiau papildyti savo racioną žaliomis, šviežiomis salotomis. Tokiu būdu pagerinsite virškinimą ir medžiagų apykaitą. Valgyti reikia stengtis mažomis porcijomis, bet dažnai, 4-6 kartus per dieną, pageidautina tuo pačiu laiku.