Sąnarių ligos · 2013-03-29

Hialurono rūgšties injekcijos į kelio sąnarius

Teko skaityti nemažai informacijos, jog hialurono rūgšties injekcijos į kelio sąnarius padeda išgydyti kelio sąnario uždegimą, pristabdyti kelio sąnario kremzlės nykimą (dėl sąnario skysčio sumažėjimo).
Į sąnarį suleista minėta medžiaga pagerina kremzlės mitybą bei jos elastingumą ir, be to, stimuliuoja endogeninės (natūralios hialurono rūgšties gamybą. Dauguma žmonių ryškų pagerėjimą pajaučia po penktos injekcijos, nors kartais skausmai ima rimti ir ankščiau. Šias injekcijas paprastai atlieka gydytojas ortopedas. Procedūra nėra sudėtinga, tik labai svarbu, kad ji būtų atliekama steriliomis sąlygomis. Po procedūros pacientas gali iškart vykti į namus.
Šis gydymo būdas padeda pristapdyti kremzlės degeneraciją ir atitolinti sąnario protezavimo operacijas. Jei gydymas pradedamas laiku ir taikomas reguliariai, galima tikėtis ir ilgalaikio sąnario funkcijos išsaugojimo.
Kiek teko domėtis bent jau Kaune privačiose klinikose viena tokia injekcija kainuoja ~250 litų. Žinant, kad reikia 3-5 tokių procedūrų ir jeigu į abu kelius, tai jau gaunasi nemaža investicija. O tokių procedūrų ko gero nekompensuoja valstybė net ir iš dalies.
Jei žinote, kokią nors kliniką, kur galima pigiau atlikti tokias procedūras arba turite žinių apie teigiamą ar neigiamą šių injekcijų poveikį, kviečiame pasidalinti šio pranešimo komentaruose.