Atsiliepimai · 2012-09-11

Apie Diabetą (komentaras)

Daugiausia pasaulyje diabetu sergančių žmonių yra Nauru valstybėje. 30,9 proc. žmonių sirgo diabetu 2010 metais. Tai daugiau nei dvigubai daugiau nei JAV (Pagal šiuos duomenis).
Daugiausia nutukusių žmonių ir daugiausia sergančių diabetu. Nutukęs žmogus tiesiog ant savęs turi daugiau ir labai daugiau negu reikia riebalų. Kaip pasidaryti daugiau negu reikia riebalų ant savęs? Valgyti daugiau negu reikia riebalų. Kiek per daug suvalgom riebalų, tiek jų pasidedam į atsargas ant savęs, kadangi kaip benzą naudojam angliavandenius.

Čia akivaizdus pavyzdys yra endurance atletai, tokie kaip kenijos bėgikai, kurie valgo apie 13 proc. riebalų iš visų kalorijų kiekio ir jų riebalų sluoksnis yra gan plonas. Jie valgo apie 75 proc. kalorijų iš angliavandenių – dėl to jie turi daugiausia benzo – dėl to jie bėga greičiausiai (ir ne vien dėl to). Čia parašiau apie tai dėl to, kad yra žmonių, kurie galvoja, kad yra storėjama nuo didelio angliavandenių kiekio, atseit juos verčiam į riebalus, kas yra akivaizdžiai tikrovės neatitinkantis galvojimas jau vien pasižiūrėjus į kenijos bėgikus. Kuo daugiau angliavandenių suvalgome, tuo daugiau turime benzo judėjimui, nes mes pirmiausia naudojame angliavandenius kaip benzą ir tik nesant jų – riebalus – kuo ir pagrįsta atkinso dieta – angliavandenių nevalgymu ir riebalų kaip benzo naudojimu. Ir kuo daugiau daugiau negu reikia riebalų suvalgome, tuo turime didesnį riebalų sluoksnį, riebalų perteklių, nuo ko ir pasidarom įvairiausius nesveikumus, tokius, kaip diabetas ir visokius kitokius degeneravimus.
Dar girdėjau, kad esant per dideliam riebalų kiekiui, blokuojamas angliavandenių patekimas į ląsteles – gal taip paaiškinamas insulino panaudojimas kraujyje plaukiojančtiems dėl riebalų pertekliaus nepanaudotiems angliavandeniams sutvarkyti.